single
[3137,2]
163744

Vse bližje Bayernu tudi mladi nizozemski branilec

Avtor: Urban Kolman
7. 7. 2022, 16.40

Mladi nizozemski branilec Matthijs de Ligt naj bi bil po poročanju nemškega časnika Bild vse bolj blizu prestopa v Bayern. 22-letnik naj bi v poletnem prestopnem roku bil glavna želja Juliana Nagelsmanna, ki išče novega branilca po odhodu Niklasa Süleja.

Bayern in Juventus naj bi uradne pogovore o prestopu začela včeraj. Glavno težavo naj bi predstavljala višina odškodnine. Stara dama za mladega branilca pričakuje odškodnino v višini od 60 do 80 milijonov evrov. Pri bavarskem velikanu so jasni, da je tako visoka odškodnina zanje nerealna.

V primeru, da bodo pogajanja za de Ligta neuspešna bo Bayern poskušal kupiti branilca Seville Julesa Koundeja. Ta je bil blizu selitve v Barcelono, a je prestop padel v vodo zaradi slabega finančnega položaja Kataloncev. Tako za de Ligta in Koundeja se zanima tudi Chelsea, zato naloga za Bavarce ne bo lahka.

Prednost v lovu za de Ligta ima vseeno Bayern, s katerim ima branilec že dogovorjeno višino plače. 22-letnik ima z Juventusom pogodbo do leta 2024 in je ne namerava podaljašati, zato je v interesu Italijanov, da branilca prodajo letos.

Govorice o prestopu je komentiral tudi direktor Bavarcev Oliver Kahn, ki je dejal: “Na splošno smo zadovoljni s kakovostjo v osrednji obrambi. Vseeno se lahko izboljšamo v vidikih vodenja, glasnosti in navzočnosti.” Istočasno je Kahn ponovno zanikal govorice, da se zanimajo za portugalskega zvezdnika Cristiana Ronalda.

Foto: Imago Sports via Guliver

Zadnje video vsebine

1

Gajser s prehitevanjem leta mimo Avstralca (VIDEO)...Več

2

Weghorst z zadetkom in podajo v sodnikovem dodatku poskrbel za delirij na Johan Cruijff Areni (VIDEO)...Več

3

Mavrič Rožič: Bogatinov preigral Sancheza, Kopru se je tveganje izplačalo (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

O superherojih, ki to še nista...Več

2

Alarm Rodri...Več

3

Boromisa: “Imamo fante, ki lahko igrajo na evropski ravni” (VIDEO)...Več