single
[3137]
162736

Bayern bil v nizkem štartu, a se je moral za najstnikom obrisati pod nosom

Avtor: Kenny Jan
25. 6. 2022, 11.07

Mladi up nemškega nogometa Florian Wirtz se je s svojim delodajalcem Bayerjem 04 iz Leverkusna dogovoril za novo podaljšanje sodelovanja. S tem je zavrnil ponudbo munchenskega Bayerna, ki si ga je po pisanju nemških medijev zelo želel v svojih vrstah.

18-letnik bo član ‘Lekarnarjev’ vsaj še do poletja 2027. Kot glavni razlog za novo pogodbo je navedel osebno rast in napredek. ”Po mojem mnenju lahko največ napredujem, če še za kakšno sezono ostanem v Leverkusnu. Že v zadnjih 2 sezonah je bil moj napredek gromozanski, zato klubu veliko dolgujem,” je bil odkrit Wirtz.

Slednji se je v zadnjem času boril s težko poškodbo kolena, zaradi česar je z nogometnih zelenic odsoten vse od marca. Morda je bil tudi to eden izmed glavnih razlogov, da je njegov prestop v katerega izmed ostalih velikanov (nemškega) nogometa ‘padel v vodo’. ”S to ekipo lahko še marsikaj dosežemo,” je Wirtz spregovoril o morebitnih klubskih načrtih za prihodnjo sezono.

Tudi športni direktor Bayerja Simon Rolfes je bil nad novo pogodbo mladega reprezentanta zelo zadovoljen. ”Florian je poseben igralec. Za nas je zelo pomemben, zato mu bomo poskušali ponuditi čim boljše pogoje za nadaljevanje njegove kariere. Verjamem, da skupaj lahko dosežemo še veliko.”

Foto: Lukas Schulze/Bundesliga/Bundesliga Collection via Getty Images

 

 

Zadnje video vsebine

1

Gajser s prehitevanjem leta mimo Avstralca (VIDEO)...Več

2

Weghorst z zadetkom in podajo v sodnikovem dodatku poskrbel za delirij na Johan Cruijff Areni (VIDEO)...Več

3

Mavrič Rožič: Bogatinov preigral Sancheza, Kopru se je tveganje izplačalo (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

O superherojih, ki to še nista...Več

2

Alarm Rodri...Več

3

Boromisa: “Imamo fante, ki lahko igrajo na evropski ravni” (VIDEO)...Več