single
[3137,2]
161472

Schlotterbeck o prestopu v Dortmund: ”Imel sem bistveno boljše ponudbe drugih klubov!”

Avtor: Rene Vidmar
11. 6. 2022, 12.42

Po mesecih ugibanj in govoric o prihodnosti tedaj še Freiburgovega Nica Schlotterbecka je prejšnji mesec postalo jasno, da se 22-letni osrednji branilec seli k dortmundski Borussii. Schlotterbeck je s ''porurskim velikanom'' podpisal pogodbo vse do konca sezone 2026/2027.

191 centimetrov visoki branilec je v zadnjem intervjuju, ki ga je dal po četrtkovi tekmi lige narodov med Nemčijo in Anglijo, razkril, da je ”imel na pladnju” veliko bolj donosne ponudbe. ”Veliko klubov se je zanimalo zame, vendar sem se zavestno odločil, da postanem Dortmundov nogometaš. Ponudbe drugih klubov so bile finančno veliko bolj ugodne. Toda star sem komaj 22 let. Denar zame v tem trenutku ni najpomembnejši.”

Za konec je Schlotterbeck razkril, zakaj je izbral ravno ”rumeno-črne”. ”Borussia Dortmund me je od nekdaj navduševala. Želim si pisati zgodovino tega kluba in z njim osvajati lovorike.”

Nemški reprezentant je sicer v sezoni 2021/22 za Freiburg v vseh tekmovanjih zbral 37 nastopov in dosegel štiri zadetke ter podajo. Konec marca pa mu je uspel tudi karierni mejnik, saj je debitiral za nemško izbrano vrsto. Do sedaj je za ”elf” zbral tri nastope. Zadnjega je dosegel ravno proti že omenjeni Angliji, kjer mu je Hansi Flick namenil 90 minut igralnega časa.

Foto: Alexander Scheuber/Bundesliga/Bundesliga Collection via Getty Images

Zadnje video vsebine

1

Gajser s prehitevanjem leta mimo Avstralca (VIDEO)...Več

2

Weghorst z zadetkom in podajo v sodnikovem dodatku poskrbel za delirij na Johan Cruijff Areni (VIDEO)...Več

3

Mavrič Rožič: Bogatinov preigral Sancheza, Kopru se je tveganje izplačalo (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

O superherojih, ki to še nista...Več

2

Alarm Rodri...Več

3

Boromisa: “Imamo fante, ki lahko igrajo na evropski ravni” (VIDEO)...Več