single
[3137,2]
160992

Adeyemi o možnem prestopu Maneja v Bayern: ”Odhaja v napačen klub!”

Avtor: Rene Vidmar
4. 6. 2022, 17.50

Eden izmed najboljših krilnih nogometašev Sadio Mane je pred tednom dni presenetil z izjavo, da v prihodnji sezoni ne namerava ostati član Liverpoola. 30-letnik naj bi se želel preseliti k münchenskemu Bayernu. O možnem prestopu v vrste ''serijskega nemškega prvaka'' se je v enem izmed zadnjih intervjujev razgovoril tudi novi član dortmundske Borussie Karim Adeyemi.

Adeyemi je k ”rumeno-črnim” za 38 milijonov evrov prišel iz avstrijskega Red Bull Salzburga. Nadarjeni 20-letni napadalec je naklonjen prestopu Maneja v Bundesligo. ”Za Bundesligo bi bilo zelo dobro, če bi dobili igralca takšnega kova, kot je Sadio Mane. Prvenstvo bi postalo še bolj privlačno za gledalce,” je sprva dejal nemški reprezentant in hudomušno zaključil. ”Edina slabost tega prestopa bi bila, da bi odšel v napačen klub.”

Mane naj bi si sicer po poročanju Bilda v pogovorih s športnim direktorjem ”Bavarcev” Hasanom Salihamidžićem uspel zagotoviti triletno pogodbo. Z njo naj bi na leto zaslužil okoli 20 milijonov evrov. Toda pri tem ostaja nerešeno še eno pomembno vprašanje. Bayern namreč v tem trenutku za usluge Senegalca ponuja 30 milijonov evrov odškodnine. Liverpool naj bi si na drugi strani želel iztržiti vsaj 50 milijonov evrov.

Mane sicer podobno kot druga dva napadalca Liverpoola Mohamed Salah in Roberto Firmino vstopa v zadnje leto pogodbe z ”redsi”. Pogajanja z omenjeno dvojico pa potekajo že nekaj časa.

Nekdanji nogometaš RB Salzburga in Southamptona je v tej sezoni v vseh tekmovanjih za Liverpool zbral 51 nastopov in dosegel 23 zadetkov in 5 podaj. ”Redsi” so sezono v Premier ligi sklenili na drugem mestu. Med drugim pa so se uvrstili tudi v finale lige prvakov, kjer jih je preteklo soboto z 1:0 premagal madridski Real. Klub iz Anfielda sezone 2021/22 vendarle ni sklenil brez lovorike, saj so varovanci Jürgena Kloppa uspeli osvojiti FA in Carabao pokal.

Foto: Sportida.com

Zadnje video vsebine

1

Gajser s prehitevanjem leta mimo Avstralca (VIDEO)...Več

2

Weghorst z zadetkom in podajo v sodnikovem dodatku poskrbel za delirij na Johan Cruijff Areni (VIDEO)...Več

3

Mavrič Rožič: Bogatinov preigral Sancheza, Kopru se je tveganje izplačalo (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

O superherojih, ki to še nista...Več

2

Alarm Rodri...Več

3

Boromisa: “Imamo fante, ki lahko igrajo na evropski ravni” (VIDEO)...Več