single
[3137,2]
160876

Werder ob vrnitvi v Bundesligo ostal brez kapetana

Avtor: Urban Kolman
3. 6. 2022, 19.20

Pri Werderju ob vrnitvi v Bundesligo trenerja Oleja Wernerja čaka zahtevna naloga. Poiskati bo moral novega kapetana moštva. Dosedanji kapetan nekdanji turški reprezentant Ömer Toprak se je odločil, da pogodbe s klubom ne bo podaljšal. Klub je sporočil, da so 32-letnem v Nemčiji rojenemu branilcu ponudili podaljšanje pogodbe, ki bi vključevala bonuse, vezane na število njegovih nastopov, a je ta ponudbo zavrnil.

Vodja profesionalnega nogometa Werderja Clemens Fritz je o pogajanjih in odločitvi dejal: “Zadnje dni smo bili v rednem stiku z Ömerjem in vemo, da to zanj ni bila lahka odločitev. V zadnjih treh letih je v klubu imel zelo pomembno vlogo, tako na igrišču kot zunaj njega in zato smo si želeli z njim sodelovati še naprej.”

Nadaljeval je: “Kot kapetan je bil lani vodja naše ekipe, hkrati jo je pomagal popeljati čez težke čase. Dali smo mu ponudbo, ki je upoštevala vse dejavnike, vendar se je odločil, da jo zavrne. Njegovo odločitev spoštujemo. Ömerju želimo čim bolj lepšo prihodnost in se mu zahvaljujemo za vse, kar je v zadnjih treh letih dal klubu.”

Toprak je v Werderju prebil tri sezone. Pred tem je igral za Borussio Dortmund, Bayer Leverkusen in Freiburg, kjer je tudi začel profesionalno kariero. V prejšnji sezoni je z Werderjem izpadel iz Bundeslige, a se ekspresno vrnil, ko so letošnjo sezono v 2.Bundesligi končali na 2. mestu.

Foto: Imago Sports via Guliver

Zadnje video vsebine

1

Gajser s prehitevanjem leta mimo Avstralca (VIDEO)...Več

2

Weghorst z zadetkom in podajo v sodnikovem dodatku poskrbel za delirij na Johan Cruijff Areni (VIDEO)...Več

3

Mavrič Rožič: Bogatinov preigral Sancheza, Kopru se je tveganje izplačalo (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

O superherojih, ki to še nista...Več

2

Alarm Rodri...Več

3

Boromisa: “Imamo fante, ki lahko igrajo na evropski ravni” (VIDEO)...Več