single
[3137]
160718

25 potrjenih prestopov, ki se bodo v Bundesligi zgodili čez poletje

Avtor: Kenny Jan
1. 6. 2022, 16.22

Nogometna tržnica je vselej ena najzanimivejših tem nogometnega sveta. Igralci prihajajo in odhajajo, klubi pa s tem pridobivajo ali izgubljajo. Pokukali smo po nemških prvoligaških klubih in izbrali 25 prestopov, za katere je že potrjeno, da se bodo zgodili to poletje.

Za prvega ste zagotovo že veliko brali, in to je novica o odhodu Erlinga Haalanda v Manchester City. Norveški napadalec je že nekaj let največja želja številnih klubov, izbral pa si je delodajalca, pri katerem si je kruh služil že njegov oče. Vrednost prestopa je gromozanskih (ali pa tudi ne) 75 milijonov evrov.

Borussia bo s tem izgubila glavnega napadalca, prejela pa bo ogromno denarja, ki ga je že začela zapravljati. Dortmundčani bi radi popestrili konkurenco v boju za naslov, glavnemu konkurentu Bayernu pa so že speljali osrednjega branilca Niklasa Süleja. Poleg njega bo obrambo krpala z Nicom Schlotterbeckom, ki je prišel iz Freiburga. Ofenzivnejšo vlogo pa bodo imeli Karim Adeyemi iz Salzburga, Salih Özcan iz Kölna in Marcel Lotka iz berlinske Herthe. Uspešno angleško kolonijo bo dopolnil Jayden Braaf, ki bo prišel iz Manchester Cityja.

Bayern se na drugi strani še ni pretirano krepil. Zaenkrat je potrjen zgolj prihod bočnega branilca Noussairja Mazraouija iz Ajaxa.

Wolfsburg bi se rad vrnil na pozicije, ki so mu v letošnji sezoni prinesle nastopanje v elitni ligi prvakov. Iz poljskega Lech Poznana se bo med volkove za približno 10 milijonov evrov preselil Jakub Kaminski. Napad bo okrepljen z enim najperspektivnejših mladih krilnih napadalcev v Evropi, govora je o Patricku Wimmerju. Avstrijec se je letos v dresu (sicer izpadle) Arminie dokazal kot zelo prodoren nogometaš in močan v igri ena na ena.

Union Berlin se je letos uvrstil v Evropo, kar pomeni, da so okrepitve nujno potrebne, če želi biti konkurenčen. V prestolnico se iz Greuther Furtha seli Jamie Leweling, iz Freiburga Janik Haberer, iz nizozemskega Vitesseja pa Danilho Doekhi.

Mainz je letos ciljal visoko, na koncu pa ostal brez željene evropske pozicije. Da bi se to uresničilo po sezoni, ki prihaja, se je rdeče-beli klub v svoje vrste odločil zvabiti Maxima Leitscha iz Bochuma, Anthonyja Cacija iz francoskega Strasbourga ter Dannyja da Costo in Aymena Barkoka iz letos evropsko zelo uspešnega Eintrachta. Bo pa Mainz zapustil Jeremiah St. Juste, ki za slabih 10 milijonov evrov odhaja v lizbonski Sporting.

Freiburg je bil vse do zadnjega v bitki za ligo prvakov, a je brez nje ostal v zadnjem kolu. Matthias Ginter iz Borussie Monchengladbach se zdi idealen, da bi ta položaj lahko popravil. Na visoko uvrstitev vsekakor ciljajo tudi pri Hoffenheimu, za katerega bosta od julija dalje zaigrala tudi Grischa Prömel, nekdanji igralec berlinskega Uniona, in Finn Ole Becker, bivši nogometaš hamburškega St. Paulija.

Werderju iz Bremna je uspel povratek med nemško elito, zato se je odločil okrepiti z Amosom Pieperjem, ki bo prišel iz Arminie. Boj za obstanek bo pomemben tudi za Bochum, za katerega bo od nove sezone dalje nastopal Philipp Hofmann, nekdanji član drugoligaškega Karlsruherja.

Presenetljivi zmagovalec evropske lige Eintracht iz Frankfurta bo svojo evropsko avanturo poskušal ponoviti z Jeromeom Onguénéjem, ki bo prišel iz Salzburga.

Foto: Sebastian Widmann/Bundesliga/Bundesliga Collection via Getty Images

 

 

 

 

 

Zadnje video vsebine

1

Gajser s prehitevanjem leta mimo Avstralca (VIDEO)...Več

2

Weghorst z zadetkom in podajo v sodnikovem dodatku poskrbel za delirij na Johan Cruijff Areni (VIDEO)...Več

3

Mavrič Rožič: Bogatinov preigral Sancheza, Kopru se je tveganje izplačalo (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

O superherojih, ki to še nista...Več

2

Alarm Rodri...Več

3

Boromisa: “Imamo fante, ki lahko igrajo na evropski ravni” (VIDEO)...Več