single
[3137]
160655

Sedem klubov Bayernu že pokazalo zanimanje za Lewandowskega

Avtor: Klemen Verlič
31. 5. 2022, 18.10

Robert Lewandowski je s svojo javno izjavo, da Bayern želi zapustiti že pred začetkom naslednje sezone, sprožil plaz ponudb, ki jih za njegove usluge v zadnjih urah prejema bavarski klub.

Po poročanju angleških medijev so v zadnjih urah svoje ponudbe v München že poslali Arsenal, Chelsea, Manchester United in Tottenham. Vsa štiri moštva iz Premier lige si tako poljskega napadalca, ki bi po mnenju mnogih moral osvojiti tudi zadnjo zlato žogo, prizadevajo kupiti že v letošnjem prestopnem roku. A vseeno noben od njih ni na vrhu želja Lewandowskega.

Ta je plaz ponudb sprožil v ponedeljek, ko je dejal: “Ena stvar je jasna, moje zgodbe z Bayernom je konec. Po vsem, kar se je zgodilo v zadnjih mesecih, si ne predstavljam nadaljnjega sodelovanja. Verjamem, da je prestop najboljša rešitev.”

Bayernu ideja prodaje svojega dolgoletnega najboljšega strelca ni najbolj všeč. Po vse bolj javnih pozivih Poljaka pa aktualnim prvakom počasi zmanjkuje možnosti. Tudi agent 33-letnika Pini Zahavi je že začel pogovore o prestopu s tujimi klubi. Situacijo naj bi pozorno spremljali pri Paris Saint-Germainu, a se je želja po nakupu Poljaka v Parizu zmanjšala po podaljšanju pogodbe s Kylianom Mbappejem.

Kot najbolj verjetni naslednji destinaciji Lewandowskega se v tujih medijih omenjata Barcelona in Real Madrid. Slednji je ostal brez nakupa Mbappeja in Haalanda, zato lahko vso svojo pozornost v lovu na novega napadalca ob izjemno razpoloženem Karimu Benzemaju obrnejo prav proti Poljaku. Tudi z Barcelono naj bi se Zahavi že srečal, a naj bi katalonski klub že pokazal zadržke zaradi finančnega stanja v moštvu.

Kje bo Lewandowski igral v naslednji sezoni torej še ni jasno. Bayern je do zdaj glede situacije komentiral le, da bo najboljšega strelca zadnje izvedbe Bundeslige prodal samo v primeru, da zanj prejme dovolj bogato ponudbo.

Foto: Sebastian Widmann/Bundesliga/Bundesliga Collection via Getty Images

Zadnje video vsebine

1

Gajser s prehitevanjem leta mimo Avstralca (VIDEO)...Več

2

Weghorst z zadetkom in podajo v sodnikovem dodatku poskrbel za delirij na Johan Cruijff Areni (VIDEO)...Več

3

Mavrič Rožič: Bogatinov preigral Sancheza, Kopru se je tveganje izplačalo (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

O superherojih, ki to še nista...Več

2

Alarm Rodri...Več

3

Boromisa: “Imamo fante, ki lahko igrajo na evropski ravni” (VIDEO)...Več