single
[3137,2]
160582

Nekdanji predsednik Bayerna Rummenigge: “Igralce, kot je Lewandowski, je nemogoče nadomestiti!”

Avtor: Urban Kolman
30. 5. 2022, 17.45

Nekdanji igralec in predsednika Bayerna Karl-Heinz Rummenigge je po finalu lige prvakov opravil intervju z nemško športno publikacijo Bild. V njem se je dotaknil finala, nekdanjih igralcev Bayerna Davida Alabe in Tonija Kroosa ter trenutne situacije, v kateri sta se znašla bavarski velikan in poljski napadalec Robert Lewandowski.

V uvodu je dejal, da so za nerede pred tekmo bili krivi navijači z lažnimi vstopnicami. Nato je pohvalil nekdanjega trenerja Bavarcev Carla Ancelottija in vratarja Reala Thibauta Courtoisa.

O Kroosu je dejal: “Vsem je jasno, da je imel vrhunsko kariero. Igra za vrhunski klub. Imel je odlične trenerje. To mu je pomagalo pri številu lovorik, ki jih je osvojil. Niso, kar tako imenovani kraljevi klub.”

Glede vezistovega odhoda iz Bayerna je povedal: “Vedno so različni razlogi. Njegovi zastopniki so zahtevali takšno vsoto, ki si je Bayern ni mogel privoščiti. Pri nas se je imel dobro. Vse je storil pravilno, a tudi Bayern je deloval pravilno. Obe strani sta lahko bili na koncu zadovoljni.”

Nekdanji predsednik je priznal, da je v prejšnji sezoni storil napako, ko je pustil, da Alaba odide iz kluba: “Obžalujem Davidov odhod. Bil je šef obrambe, odigral je neverjetno leto pod Hansijem Flickom, ko smo zmagali ligo prvakov. Vidi se, da ga Bayern pogreša. To je nekaj, za kar mi je žal.”

Na koncu je omenil, da sam Lewandowskega ne bi prodal, saj takega igralca ni mogoče nadomestiti, a priznal, da se je v takšnem primeru treba pogovoriti z igralcem in njegovimi zastopniki. Lewandowski je pred današnjim reprezentančnim treningom znova potrdil namen, da v novi sezoni ne bo igral za Bayern ter da želi zapustiti klub. Največ zanimanja zanj kaže Barcelona.

Foto: EXPA/ SM via Sportida.com

Zadnje video vsebine

1

Gajser s prehitevanjem leta mimo Avstralca (VIDEO)...Več

2

Weghorst z zadetkom in podajo v sodnikovem dodatku poskrbel za delirij na Johan Cruijff Areni (VIDEO)...Več

3

Mavrič Rožič: Bogatinov preigral Sancheza, Kopru se je tveganje izplačalo (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

O superherojih, ki to še nista...Več

2

Alarm Rodri...Več

3

Boromisa: “Imamo fante, ki lahko igrajo na evropski ravni” (VIDEO)...Več