single
[3137,2]
160322

Bo Raum zapustil Hoffenheim?

Avtor: Urban Kolman
27. 5. 2022, 19.10

Hoffenheim je letošnjo sezono zaključil v katastrofalni formi. V zadnjih devetih obračunih so ostali brez zmage. Kar šestkrat so izgubili in trikrat igrali neodločeno. To je pomenilo, da so iz 4. mesta, ki so ga zasedali pred padcem forme padli na končno 9. mesto. Posledično je brez službe ostal trener Sebastian Hoeness. Na srečanju z mediji je bočni branilec in igralec Hoffenheima David Raum priznal, da se s potezo kluba ni popolnoma strinjal in tako pod vprašaj postavil tudi svojo prihodnost.

“Sebastianu dolgujem veliko,” je začel Raum. Nadaljeval je: “Pod njegovim vodstvom sem začel redno igrati v Bundesligi in za nemško reprezentanco. Za to sem mu hvaležen.”

Dodal je: “Poleg tega sem se z njim razumel zelo dobro, zato sem žalosten, da ni več trener Hoffenheima.” Pripomnil je tudi, da se z novim trenerjem Andrejem Breitenreiterjem še ni slišal.

Možnosti, da bo Raum naslednjo sezono oblekel nov dres, je velika, kot priznava tudi igralec: “Vsak igralec razmišlja o igranju v evropskih tekmovanjih. To sem hotel narediti s Hoffenheimom. Žal nam ni uspelo. A še vedno si želim igrati v Evropi.” 

Raumova pogodba pomeni, da bo v letu 2023 njegova odkupna klavzula padla na 30 milijonov, zato tudi pri vodstvu kluba puščajo odprto možnost, da letos za višjo vsoto levi bočni branilec, zapusti klub.

Foto: Alexander Scheuber/Bundesliga/Bundesliga Collection via Getty Images

Zadnje video vsebine

1

Gajser s prehitevanjem leta mimo Avstralca (VIDEO)...Več

2

Weghorst z zadetkom in podajo v sodnikovem dodatku poskrbel za delirij na Johan Cruijff Areni (VIDEO)...Več

3

Mavrič Rožič: Bogatinov preigral Sancheza, Kopru se je tveganje izplačalo (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

O superherojih, ki to še nista...Več

2

Alarm Rodri...Več

3

Boromisa: “Imamo fante, ki lahko igrajo na evropski ravni” (VIDEO)...Več