single
[3137]
159914

V Dortmund se seli najboljši v svoji generaciji

Avtor: Kenny Jan
23. 5. 2022, 12.55

Borussia Dortmund se še naprej krepi. Po Niklasu Süleju, Nicu Schlotterbecku in Karimu Adeyemiju se v vrste 'rumeno-črnih' seli Salih Özcan. 24-letni turški reprezentant je doslej branil barve ligaškega rivala Kölna.

Özcan, ki je imel na mizi kar nekaj ponudb – tako z nemških kot tujih klubov – je že opravil obvezni zdravniški pregled in podpisal dogovor, ki ga z Dortmundom veže do 30. junija 2026.

”Salih Özcan je ena izmed vzhajajočih zvezd Bundeslige in je s svojim prispevanjem v vezni liniji tvoril enega glavnih gradnikov Kölnovega uspeha. Je fizično izredno močan in dober v zračnih dvobojih. Njegova mentaliteta in inteligenca bosta naši ekipi vsekakor prišli prav,” je nad novo okrepitvijo navdušen športni direktor Borussie Sebastian Kehl.

Rojen je družini, ki velja za ljubitelje wrestlinga in že celotno njegovo življenje deluje v Kölnu. Da velja za zares kvalitetnega nogometaša, priča predvsem dejstvo, da je igral v čisto vseh mladinskih reprezentancah Nemčije. Letošnja marca se je odločil, da bo začel nastopati za domovino svojih staršev in debitiral v članskem dresu Turčije. Z Nemčijo U21 je lani v Sloveniji osvojil naziv evropskega prvaka, nemška nogometna zveza pa ga je nominirala za najboljšega nogometaša njegove generacije.

”Zelo malo je klubov, ki bi jih zamenjal za svoj domači Köln,” je priznal Özcan. ”Za prestop v Dortmund me je prepričala predvsem klubska mentaliteta in nenehno igranje v ligi prvakov. Zelo sem zadovoljen, da se bom razvijal pred veliko množico zvestih navijačev, ki jih premore Borussia.”

Foto: Alexander Scheuber/Bundesliga/Bundesliga Collection via Getty Images

 

Zadnje video vsebine

1

Gajser s prehitevanjem leta mimo Avstralca (VIDEO)...Več

2

Weghorst z zadetkom in podajo v sodnikovem dodatku poskrbel za delirij na Johan Cruijff Areni (VIDEO)...Več

3

Mavrič Rožič: Bogatinov preigral Sancheza, Kopru se je tveganje izplačalo (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

O superherojih, ki to še nista...Več

2

Alarm Rodri...Več

3

Boromisa: “Imamo fante, ki lahko igrajo na evropski ravni” (VIDEO)...Več