single
[3137]
158586

Kocka je padla: Norveški zvezdnik dogovorjen z novim delodajalcem!

Avtor: Blaž Magdič
9. 5. 2022, 11.39

V ponedeljek dopoldan so se evropski športni portali razpisali o skorajšnji potrditvi največjega nogometnega prestopa v letu 2022. Norveški napadalec Erling Braut Haaland, ki ga že nekaj mesecev želijo praktično vsi najbogatejši klubi sveta, naj bi sprejel dokončno odločitev o nadaljevanju kariere.

Napadalca dortmundske Borussie, ki se je na evropski nogometni zemljevid izstrelil kot najstnik v dresu RB Salzburga, mediji že mesece selijo v različne velikane širom stare celine. Nikdar ni skrival koketiranja z Barcelono in PSG-jem, Katalonci so nad kakovostjo Skandinavca navdušeni, z izbranimi besedami je o njem govoril tudi klubski predsednik Joan Laporta. Kot kaže pa bo nezavidljiv finančni položaj Barcelone ključen faktor, da Haaland ne bo nastopal na Pirenejskem polotoku.

The Athletic je namreč potrdil, da je Haaland kljub nenadni smrti svojega zastopnika Mina Raiole uspel doseči dogovor z Manchester Cityjem! Vodilna ekipa angleškega prvenstva, ki je v zadnjih minutah polfinala šokantno ostala brez finala lige prvakov, se je z Norvežanom že dogovorila glede višine plače, kmalu pa naj bi Dortmundčanom nakazala še določeno odkupno klavzulo, ki znaša 75 milijonov evrov.

Erling Braut Haaland bo zadnjo tekmo v dresu Borussie kot kaže odigral v soboto, ko rumeno-črno gostijo berlinsko Hertho.

 

Foto: Lukas Schulze/Bundesliga/Getty Images

Zadnje video vsebine

1

Gajser s prehitevanjem leta mimo Avstralca (VIDEO)...Več

2

Weghorst z zadetkom in podajo v sodnikovem dodatku poskrbel za delirij na Johan Cruijff Areni (VIDEO)...Več

3

Mavrič Rožič: Bogatinov preigral Sancheza, Kopru se je tveganje izplačalo (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

O superherojih, ki to še nista...Več

2

Alarm Rodri...Več

3

Boromisa: “Imamo fante, ki lahko igrajo na evropski ravni” (VIDEO)...Več