single
[3137,2]
158316

Streich: “Union Berlin ima odlično obrambo, a mi jo bomo premagali”

Avtor: Urban Kolman
6. 5. 2022, 16.06

Za Freiburgom je zelo razburkan teden. Na derbiju 32. kroga Bundeslige so premagali neposrednega tekmeca za uvrstitev v ligo prvakov in za voljo poraza RB Leipziga proti Borusii Mönchengladbach tudi ostali na tako zaželenem 4. mestu.

Le dva dni po pomembni zmagi so iz kluba sporočili, da bo klub po koncu sezone zapustil mladi branilec Nico Schlotterbeck. 22-letnik po koncu sezone odhaja v Borussio Dortmund, ki je pred naslednjo sezono že konkretno okrepila svojo zadnjo linijo. V Dortmund po tej sezoni prihaja tudi branilec Bayerna Niklas Süle.

Pri Freiburgu so hitro odgovorili na odhod Schlotterbecka in trdi dni kasneje tudi sami napovedali prihod Matthiasa Ginterja iz Borussie Mönchengladbach. Ginter, ki je kariero začel v Freiburgu, bo prišel kot prost igralec.

Toda v klubu bodo pozornost sedaj preusmerili na zadnji dve tekmi sezone, ki lahko prineseta ligo prvakov. Naslednji nasprotnik je Union Berlin, ki se prav tako še vedno bori za evropska mesta.

Trener Christian Streich je za uradno stran kluba pred tekmo z Unionom dejal: “Zadovoljni smo s svojim položajem. Ne želim pa preračunavati, kateri rezultat bi zadostoval, da bi se pred tekmo uvrstili v določeno tekmovanje. Ob tem postanem živčen. Nočem slišati, da za uvrstitev v Evropsko ligo potrebujemo le remi. Nočem biti živčen. Želim biti sproščen.”

Obregnil se je tudi na prejšnjo tekmo, kjer ni bil popolnoma zadovoljen: “Ne moremo biti zadovoljni s predstavo proti Hoffenheimu. Svojim nasprotnikom smo podarili priložnosti. Trenutno imamo nekaj sreče, ki jo potrebuješ za zmago.”

Posebej je izpostavil obrambo gostov iz nemške prestolnice: “Union ima verjetno eno najboljših obramb v Nemčiji. Njihova disciplina in organiziranost v obrambi je vzorna. Vedno imajo isto rutino, vendar so jo izpopolnili do te mere, da jih je neverjetno težko premagati v posesti. Verjamemo pa, da bomo mi to zmogli.”

Freiburg – Union Berlin, ob 15.25 na Š2!

Foto: Lukas Schulze/Bundesliga/Bundesliga Collection via Getty Images

Zadnje video vsebine

1

Gajser s prehitevanjem leta mimo Avstralca (VIDEO)...Več

2

Weghorst z zadetkom in podajo v sodnikovem dodatku poskrbel za delirij na Johan Cruijff Areni (VIDEO)...Več

3

Mavrič Rožič: Bogatinov preigral Sancheza, Kopru se je tveganje izplačalo (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

O superherojih, ki to še nista...Več

2

Alarm Rodri...Več

3

Boromisa: “Imamo fante, ki lahko igrajo na evropski ravni” (VIDEO)...Več