single
[3137,2]
157983

Ponedeljkov boj za ligo prvakov

Avtor: Kenny Jan
2. 5. 2022, 10.32

Bayer Leverkusen bo v sklopu 31. kroga elitne nemške Bundeslige pričakal Eintracht Frankfurt upajoč, da si niso še opomogli od polfinalne tekme sredi tedna v evropski ligi. RB Leipzig Kevina Kampla, ki je vsaj začasno padel na peto mesto, bi se lahko kaj hitro vrnil na mesta za ligo prvakov, nasproti mu bo stala Borussia Monchengladbach.

Leverkusen, kljub temu, da je na visoki tretji poziciji, še zdaleč nima zagotovljenega mesta v najelitnejšem tekmovanju stare celine. Skupaj s Freiburgom in Leipzigom je točkovno tako skupaj, da se ne splača prognozirati, katera ekipa bo na koncu izvisela iz lige prvakov.

Freiburg ima sicer odigrano tekmo več, a je z zmago nad Hoffenheimom ustvaril pritisk na ‘Die Werkself’. Prav omenjena kolektiva bosta ena izmed prihodnjih izzivov Bayerja po ponedeljkovem obračunu z evropskim Eintrachtom. Varovanci Gerarda Seoaneja vstopajo v zadnje tri tekme v zavidljivi formi, saj so na zadnjih petih prvenstvenih obračunih izgubili zgolj enkrat.

Bolj zaskrbljujoča je forma na domači zelenici: 2 poraza na zadnjih 3 tekmah, s tem da Bayer ob 2 porazih ni uspel zatresti mreže nasprotnika. Dobra novica za Eintracht, ki v letošnji sezoni nadaljuje z dobrimi predstavami v Evropi – ravno evropska liga je še edini realen način, da Frankfurt ohrani evropsko vozovnico, saj v Bundesligi že 12 točk zaostaja za šestim Kolnom.

Čeprav Eintracht zaradi evropskih izzivov ne bo svež, pa se na uspeh nanaša zaradi nekaterih odsotnih prvokategornikov v domačem moštvu. Bayer se bo namreč moral znajti brez Amina Adlija, Timothyja Fosu-Mensaha, Jeremieja Frimponga and Floriana Wirtza.

Pritisk pa je vsekakor tudi na Leipzigu, ki je s tekmo manj padel na peto mesto. Na pozicije za ligo prvakov bi ga vrnila zmaga, a ta še zdaleč ni samoumevna, saj varovanci Domenica Tedesca odhajajo na gostovanje k Borussii Monchengladbach.

S ponedeljkovim terminom pri ‘rdečih bikih’ še zdaleč niso zadovoljni. ”Termin ponedeljek-četrtek nam nikakor ne paše,” je priznal Tedesco, ki je z glavo malce tudi že na četrtkovi polfinalni tekmi evropske lige, ko Leipzig (z minimalno prednostjo 1:0) odhaja na gostovanje v Glasgow k Rangersu.

Tedesco se je znašel v težkem položaju. Moštvo mora rotirati tako, da bo žela uspehe na treh frontah: poleg prvenstva in evropskega tekmovanja še v domačem pokalu. Srečo ima, da bo na stranskem tiru zgolj poškodovani Amadou Haidara, lahko pa si obetamo nov nastop Kevina Kampla, ki je bil čez teden v Evropi suspendiran.

Bayer 04 Leverkusen – Eintracht Frankfurt
in
Borussia Monchengladbach – RB Leipzig
v ponedeljek, od 20.25 dalje, samo na programih Šport TV! 

Foto: Sebastian Widmann/Bundesliga/Bundesliga Collection via Getty Images

 

Zadnje video vsebine

1

Gajser s prehitevanjem leta mimo Avstralca (VIDEO)...Več

2

Weghorst z zadetkom in podajo v sodnikovem dodatku poskrbel za delirij na Johan Cruijff Areni (VIDEO)...Več

3

Mavrič Rožič: Bogatinov preigral Sancheza, Kopru se je tveganje izplačalo (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

O superherojih, ki to še nista...Več

2

Alarm Rodri...Več

3

Boromisa: “Imamo fante, ki lahko igrajo na evropski ravni” (VIDEO)...Več