single
[3137,2]
157916

Izkušeni vezist zapušča Dortmund

Avtor: Rene Vidmar
1. 5. 2022, 14.48

Dolgoletni član dortmundske Borussie Axel Witsel je potrdil, da bo po izteku pogodbe po koncu sezone 2021/22 zapustil rumeno-črne.

”V tej sezoni prejemamo preveč zadetkov. Enako je bilo lani. V naslednji moramo to popravit,” je po sobotnem porazu Dortmunda proti Bochumu s 4:3 sprva dejal Witsel.

”Govoril sem v množini, toda v naslednji sezoni sploh ne bom več tu,” je na nekoliko nenavaden način razkril slovo in se zahvalil soigralcem za štiri leta, ki jih je preživel pri porurskem velikanu. ”Zelo sem vesel, da sem v klubu na najvišji ravni lahko igral štiri leta. Obenem sem tudi žalosten, saj zapuščam sredino, kjer imam veliko prijateljev in odličnih soigralcev,” je sklenil 33-letnik.

Od sezone 2018/19 je za Dortmund nastopil na 143. obračunih. Dosegel je tudi 13 zadetkov in šest podaj. Zaenkrat še ni znano, kje bo vezist nadaljeval kariero. V medijih sicer krožijo govorice o zanimanju nekaterih klubov iz ameriške MLS. Interes za usluge izkušenega vezista naj bi kazala predvsem losangeleška LA Galaxy in Los Angeles FC.

Foto: Joosep Martinson/Bundesliga/Bundesliga Collection via Getty Images

Zadnje video vsebine

1

Gajser s prehitevanjem leta mimo Avstralca (VIDEO)...Več

2

Weghorst z zadetkom in podajo v sodnikovem dodatku poskrbel za delirij na Johan Cruijff Areni (VIDEO)...Več

3

Mavrič Rožič: Bogatinov preigral Sancheza, Kopru se je tveganje izplačalo (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

O superherojih, ki to še nista...Več

2

Alarm Rodri...Več

3

Boromisa: “Imamo fante, ki lahko igrajo na evropski ravni” (VIDEO)...Več