single
[3137,2]
157872

VIDEO: ”Golazo” Bochuma za vodstvo z 2:0

Avtor: Rene Vidmar
1. 5. 2022, 09.52

V obračunu 32. kroga nemške Bundeslige med dortmundsko Borussio in Bochumom smo bili gledalci priča pravi golijadi. Na Signal Iduna Parku je padlo kar sedem zadetkov. Kljub zgodnemu zaostanku domačih z 2:0 so ti preko Erlinga Haalanda uspeli preiti v vodstvo. Toda zadnja beseda je pripadla gostom, ki so slavili s 4:3.

Domači so se v rezultatskem zaostanku znašli že po osmih minutah igre v prvem polčasu, ko sta se med strelce vpisala Gerrit Holtmann in Sebastian Polter. Nato je na sceno stopil ”norveški stroj za doseganje zadetkov” in s ”hat trickom”, ki ga je dosegel v 62. minuti, rumeno-črne povedel v vodstvo. S tem je Haaland postavil še rekord Bundeslige, saj je 60. gol v tem tekmovanju dosegel že na svoji 65. tekmi in tako izboljšal dosežek Friedhelma Konietzke iz davnega leta 1966, ki je za 60. gol potreboval 76 tekem. A kljub rekordu so bili na koncu rumeno-črni slabe volje, saj je Bochum ob koncu zrežiral preobrat in z zadetkoma Miloša Pantovića in Jürgena Locadie slavil s 4:3.

Med zadetki velja izpostaviti sijajno akcijo za drugi gol Bochuma. Po podaji Japonca Takuma Asaane se je z natančno odmerjenim strelom z roba kazenskega prostora izkazal Gerrit Holtmann.

VIDEO: Sijajna akcija Bochuma za 2:0

Video is not available for your country.

32. krog se bo z obračunoma med Borussio iz Monchengladbacha in Leipzigom ter Bayerjem iz Leverkusna in Eintrachtom iz Frankfurta sklenil v ponedeljek.

Bundesliga: Borussia Monchengladbach – Leipzig in Bayer Leverkusen – Eintracht Frankfurt v ponedeljek ob 20.25 na Š1 in Š2!

Video, foto: Šport TV

Zadnje video vsebine

1

Gajser s prehitevanjem leta mimo Avstralca (VIDEO)...Več

2

Weghorst z zadetkom in podajo v sodnikovem dodatku poskrbel za delirij na Johan Cruijff Areni (VIDEO)...Več

3

Mavrič Rožič: Bogatinov preigral Sancheza, Kopru se je tveganje izplačalo (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

O superherojih, ki to še nista...Več

2

Alarm Rodri...Več

3

Boromisa: “Imamo fante, ki lahko igrajo na evropski ravni” (VIDEO)...Več