single
[3137,2]
157804

Zapletom v boju za napredovanje ni videti konca

Avtor: Urban Kolman
30. 4. 2022, 18.00

H koncu prihaja tudi sezona 2. Bundeslige, a ekipe, ki bodo naslednje leto igrale v Bundesligi še vedno, niso znane. V prejšnjem krogu so se v medsebojnih obračunih srečala štiri vodilna moštva. Werder je z zmago prekinil zmagoviti niz Schalkeja in začasno prevzel prvo mesto, medtem ko je tretji St. Pauli izgubil proti četrtemu Darmstadtu. Kluba sta tako zamenjala mesti. V istem krogu je izgubil tudi Nürnberg. Vsi ti rezultati so možnost za vrnitev v bitko za napredovanje ponudili Hamburgu, ki je zaradi slabših rezultatov bil že bolj kot ne odpisan. Ta je priložnost izkoristil in se z zmago približal ostalim ekipam.

Večji del ekip zgornjega dela lestvice je že včeraj odigrala nov krog in stvari so se še dodatno zapletle. Schalke se je vrnil na zmagovalna pota in znova skočil na prvo mesto ter si tako skoraj zagotovil napredovanje v prvo ligo, medtem ko je Werder doma zapravil vodstvo z 2:0 in proti Holstein Kielu izgubil s 3:2. S tem je Darmstadtu omogočil, da se po točkah izenači z njim, ostalim zasledovalcem pa je omogočil, da se mu približajo.

Istočasno, kot sta igrala Schalke in Werder sta se v medsebojnem obračunu srečala Nürnberg in St. Pauli, ki sta v lovu za napredovanje nujno potrebovala zmago. Obe ekipi sta v prejšnjih dveh krogih namreč osvojili le točko in nabrali zaostanek za vodilnimi. Na koncu sta se razšli z neodločenim izidom in še dodatno zaostali za konkurenco. St. Pauli bo v zadnja dva kroga vstopil s 54 točkami in bo še vedno imel možnosti za napredovanje, medtem ko Nürnberg z 51 točkami realnih možnosti nima več.

Veliki zmagovalec zadnjih treh krogov prvenstva je Hamburg, ki je iz na videz izgubljenega položaja nanizal tri zaporedne zmage, v petih krogih je zmagal štirikrat, in se povzpel do tretjega mesta, ki omogoča play-off za napredovanje. Velik korak proti napredovanju lahko z zmago proti že izpadlem Aueju, v tem krogu naredi Darmstadt, ki bi s tem prehitel Hamburg in se po točkah izenačil z Werderjem.

Zadnja dva kroga 2. Bundeslige bosta tako še kako zanimiva. Na prvem mestu ni varen niti Schalke, saj se ekipa iz Gelsenkirchna pred koncem sezone sreča s St. Paulijem in Nürnbergom, medtem ko imajo njeni zasledovalci dokaj lažje nasprotnike iz srednjega in spodnjega dela lestvice. To so ekipe, ki v tej sezoni prave motivacije nimajo več, saj so znana že vsa tri moštva, ki bodo izpadla v tretjo ligo.

Foto: xIMAGO./Lobeca/RobertoxSeidelx via Guliver

Zadnje video vsebine

1

Gajser s prehitevanjem leta mimo Avstralca (VIDEO)...Več

2

Weghorst z zadetkom in podajo v sodnikovem dodatku poskrbel za delirij na Johan Cruijff Areni (VIDEO)...Več

3

Mavrič Rožič: Bogatinov preigral Sancheza, Kopru se je tveganje izplačalo (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

O superherojih, ki to še nista...Več

2

Alarm Rodri...Več

3

Boromisa: “Imamo fante, ki lahko igrajo na evropski ravni” (VIDEO)...Več