single
[3137,2]
157649

Trener Uniona se boji sproščenega Fürtha

Avtor: Rene Vidmar
28. 4. 2022, 19.04

Potem ko je münchenski Bayern v prejšnjem krogu potrdil rekordni deseti zaporedni naslov v Bundesligi se ta teden nadaljuje boj za mesta, ki vodijo v evropska klubska tekmovanja. V tem trenutki se zdi, da je poleg prvega oddano tudi drugo, ki bo po vsej verjetnosti pripadlo dortmundski Borussii. Od tretjega do šestega mesta je situacija bolj nepredvidljiva. Tretji Leverkusen in šesti Union namreč loči zgolj pet točk.

Boj za mesta, ki prinašajo vstopnice v evropskih klubskih tekmovanjih se začenja že v petek, ko bo berlinski Union doma gostil nedavno izpadli Greuther Fürth. Glavni trener ‘’železarjev’’ je na sredini novinarski konferenci razkril, da na tekmi ne bo mogel računati na dva standardna člana začetne enajsterice..

Branilec Timo Baumgartl bi se sicer po prestani kazni zaradi kartonov moral vrniti v začetno enajsterico trenerja Ursa Fischerja, a je zbolel. Fischer bo v tekmo vstopil tudi brez enega od svojih najljubših ofenzivnih vezistov. Andras Schäfer bo moral zaradi okužbe s covidom-19 izpustiti prihajajoči dvoboj. 22-letni Madžar je sicer igral ob vseh zadnjih treh zmagah Uniona. Proti Herthi in Eintrachtu iz Frankfurta je v igro vstopil s klopi za rezervne igralce. Ob zmagi nad Leipzigom s 2:1 pa je tekmo začel v začetni enajsterici.

Fürth je sicer v začetku decembra v 15.krogu na domačem terenu presenetil Union. To je tedaj bila tudi prva zmaga ”deteljic” v sezoni. V njej so sicer do sedaj uspeli zmagati na zgolj treh obračunih.

Fischer je dejal, da je decembrski poraz pozabljen. Bolj ga skrbi dejstvo, da ne ve, kaj pričakovati od Fürtha. ”Deteljice” so namreč v prejšnjem izgubile vse možnosti, da bi se jim uspelo obdržati med elito. ”Težko rečem, kaj lahko pričakujemo od njih. Vse je mogoče. Lahko se zgodi, da bodo igrali precej sproščeno, ali pa jim bo manjkalo motivacije. Težko je, ko veš, da si že izpadel in ne moreš več ničesar spremeniti.”

Bundesliga: Union Berlin – Greuther Fürth, v petek ob 20.25 na Š1!

Foto: Boris Streubel/Bundesliga/Bundesliga Collection via Getty Images

Zadnje video vsebine

1

Gajser s prehitevanjem leta mimo Avstralca (VIDEO)...Več

2

Weghorst z zadetkom in podajo v sodnikovem dodatku poskrbel za delirij na Johan Cruijff Areni (VIDEO)...Več

3

Mavrič Rožič: Bogatinov preigral Sancheza, Kopru se je tveganje izplačalo (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

O superherojih, ki to še nista...Več

2

Alarm Rodri...Več

3

Boromisa: “Imamo fante, ki lahko igrajo na evropski ravni” (VIDEO)...Več