single
[3137]
157610

Haaland in soigralci zbrali 400 tisočakov, zdaj moči usmerjajo v prvenstvo

Avtor: Blaž Magdič
29. 4. 2022, 08.29

V nemškem prvenstvu bo 29. in 30. aprila ter 2. maja na sporedu 32. krog. Kralj Bundeslige za sezono 2021/2022 je že okronan, saj je Bayern z zmago v prejšnjem krogu predčasno že desetič zapored postal državni prvak. Dortmundčani bodo nove točke iskali v soboto, ko na Signal Iduna Park prihaja Bochum (prenos ob 15.25 na Š2).

Prav na tem nogometnem objektu je bilo pestro že med tednom, ko so rumeno-črni odigrali prav posebno prijateljsko tekmo. V Dortmundu je namreč gostoval ukrajinski velikan Dinamo Kijev, ki je na dvoboju celo zmagal s 3:2.

Rezultat vendarle ni bil v ospredju, saj je šlo za dvoboj dobrodelne narave. Haalanda in ostale mojstre je s tribun spremljalo 35.000 gledalcev, ki so v določenih trenutkih skupaj s tujimi podporniki vzklikali: “Dinamo, Dinamo!”

V klubu so javnost obvestili, da so z vstopnicami na torkovi tekmi zbrali 400.000 evrov, ki jih bodo namenili humanitarnim organizacijam, ki pomagajo ukrajinskim beguncem. “Vsi v klubu smo s ponosom sprejeli ponujeno priložnost za takšno tekmo. Nihče ni okleval, saj je šlo za nekaj izjemno pomembnega. Svetu poslati sporočilo o povezovanju in srčnosti,” je po tekmi dejal glavni trener nemške zasedbe Marco Rose.

Slednji se mora skupaj s svojimi varovanci zdaj usmeriti v zaključek ligaške sezone. V Dortmundu v soboto popoldne gostuje Bochum. Prenos ob 15.25 na Š2.

 

Foto: Lukas Schulze/Bundesliga/Getty Images

Zadnje video vsebine

1

Gajser s prehitevanjem leta mimo Avstralca (VIDEO)...Več

2

Weghorst z zadetkom in podajo v sodnikovem dodatku poskrbel za delirij na Johan Cruijff Areni (VIDEO)...Več

3

Mavrič Rožič: Bogatinov preigral Sancheza, Kopru se je tveganje izplačalo (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

O superherojih, ki to še nista...Več

2

Alarm Rodri...Več

3

Boromisa: “Imamo fante, ki lahko igrajo na evropski ravni” (VIDEO)...Več