single
[3137,2]
157027

STUDIO pred derbijem Bayern – Borussia Dortmund (video)

Avtor: Marko Premrl
23. 4. 2022, 08.03

Sobotni super derbi nemške Bundeslige med Bayernom in Borussio iz Dortmunda bo dal odgovor, ali lahko Bavarci že odprejo šampanjec ali pa bodo črno-rumeni vsaj še nekoliko popestrili zaključek prvenstva. Pred tekmo pripravljamo pester studijski program.

Poleg voditeljskega para Rok Grilec in Žiga Ikić bo v studiu, ki se pričenja eno uro pred tekmo (17.25), naš komentator Nejc Mravlja. Sprva si bomo pogledali, kaj sploh pomenita ta dva kluba v Nemčiji, nato pa prispevek o prvi tekmi, ki je dvignila precej prahu zaradi sodniških odločitev. Borussia je bila namreč prepričana, da so jo možje v črnem oškodovali.

Video is not available for your country.

Dva velika kluba, ki pa sta si tako različna. Pogovarjali se bomo o tem, kako je Borussia moštvo delavskega razreda in ceni igralce, ki se znajo žrtvovati, Bayern pa svetovno znana blagovna znamka, ki lahko na vsakem koraku obrača milijone.

Številni so bili sicer igralci, ki si se iz ene preselili v drugo sredino, največji v zadnjem obdobju je zagotovo Robert Lewandowski. Bi bil lahko tudi tokrat mož odločitve?

Video is not available for your country.

Na drugi strani je Borussia največji trn v peti Bayerna v zadnjih letih, bili so zadnji, ki so dvignili pokal državnega prvaka pred fantastično serijo, ki jo je Bayern uprizoril po letu 2012. To so bila leta, ko se je začel vzpenjati Thomas Meunier.

Bočni branilec je pred dvema sezonama izbral Borussio, ker mu je bila na kožo pisana filozofija kluba. Spoznali ga bomo ob obisku nekaterih znamenitosti Dortmunda.

Video is not available for your country.

Vabljeni k ogledu studijskega dela pred tekmo Bayern – Borussia. Začnemo ob 17.25 na Š1.

Foto: Šport TV
Video: ŠTV

Zadnje video vsebine

1

Gajser s prehitevanjem leta mimo Avstralca (VIDEO)...Več

2

Weghorst z zadetkom in podajo v sodnikovem dodatku poskrbel za delirij na Johan Cruijff Areni (VIDEO)...Več

3

Mavrič Rožič: Bogatinov preigral Sancheza, Kopru se je tveganje izplačalo (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

O superherojih, ki to še nista...Več

2

Alarm Rodri...Več

3

Boromisa: “Imamo fante, ki lahko igrajo na evropski ravni” (VIDEO)...Več