single
[3137,2]
156954

Tudi v 2. Bundesligi dva spopada vodilnih ekip

Avtor: Urban Kolman
22. 4. 2022, 13.20

Počasi h koncu prihaja tudi druga nemška liga, a v bitki za napredovanje je odprto še vse. V vodstvu je po odlični formi v zadnjih krogih Schalke, ki ima 56 točk. Sledita mu Werder Bremen s 54 in St. Pauli s 53 točkami. V igri za napredovanje pa so še vedno tudi Darmstadt, Nürnberg in HSV. Derbija vodilnih ta konec tedna ne bomo spremljali le v Bundesligi, temveč tudi v 2. Bundesligi, saj se bosta srečala Schalke in Werder ter St. Pauli in Darmstadt. HSV in Nürnberg bosta tako imela priložnost, da se približata vodilnim moštvom.

V soboto se bosta v prvi tekmi dneva srečala Schalke in Werder, dan pa bo zaključil derbi med St. Paulijem in Darmstadtom. Pri St. Pauliju se zavedajo pomembnosti tekme, saj je to že tretja domača tekma, na kateri gostijo tekmeca za napredovanje. Proti Heindenheimu so zmagali, nato so remizirali z Werderjem.

Trener Timo Schultz je o nasprotniku dejal: “So ekipa, ki živi od svoje čustvenosti in energije na igrišču. Pripravljamo se na srečanje z odlično pripravljeno ekipo Darmstadta. Imajo zelo uravnoteženo ekipo z velikimi igralci in radi izkoriščajo svojo fizičnost.” 

Poudaril je tudi pomembnost domačega občinstva: “Situacija, v kateri smo, je posebna. Imamo priložnost, da dosežemo nekaj velikega in do zdaj smo imeli zelo dobro sezono. Nabito poln Millerntor bo spodbudil fante. Če stvari ne gredo po načrtih, se lahko vedno zanesemo na navijače, da nam dajo novo energijo.”

S trenerjem se je strinjal tudi napadalec St. Paulija Etienne Amenyido: “Veselimo se domačih tekem. Vzdušje nas motivira, daje nam nekaj odstotkov več in nam zagotovo lahko pomaga do zmage.”

“To so trenutki, za katere igraš nogomet. Če na njih zmagaš, si dvakrat bolj srečen. Moramo opraviti svoje delo. Vsi se veselimo tekem, ki so pred nami,” je o tekmah proti neposrednim tekmecem dejal 24-letnik.

Bil pa je tudi jasen, kakšen je cilj na koncu sezone: “Vsi imamo določene želje in cilje. Napredovanje v Bundesligo je zagotovo med njimi. Vsak dan trdo delamo, da to dosežemo.”

2. Bundesliga: Schalke – Werder Bremen, sobota ob 13.25 in St. Pauli – Darmstadt, sobota ob 20.30. Prenos obeh tekem na Š1!

Foto: Julien Christ/Imago Sports via Guliver

Zadnje video vsebine

1

Gajser s prehitevanjem leta mimo Avstralca (VIDEO)...Več

2

Weghorst z zadetkom in podajo v sodnikovem dodatku poskrbel za delirij na Johan Cruijff Areni (VIDEO)...Več

3

Mavrič Rožič: Bogatinov preigral Sancheza, Kopru se je tveganje izplačalo (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

O superherojih, ki to še nista...Več

2

Alarm Rodri...Več

3

Boromisa: “Imamo fante, ki lahko igrajo na evropski ravni” (VIDEO)...Več