single
[3137,2]
156592

Lani pekel, letos nebesa: Schalke pred ekspresno vrnitvijo med elito

Avtor: Kenny Jan
18. 4. 2022, 20.46

Schalke se je še nekaj let nazaj v elitni ligi prvakov boril proti Mariboru, v lanski sezoni pa obrnil eno najtemnejših strani v zgodovini kluba. Zasedel je zadnje mesto med nemškimi prvoligaši, se preselil rang nižje, 4 kroge pred koncem letošnjega prvenstva pa je na pragu vrnitve na najvišji oder.

Zadnja prvenstvena tekma je predstavljala test zrelosti. Vodilni Schalke se je odpravil na gostovanje k enemu bližnjih zasledovalcev Darmstadtu, ki je pred tem nekaj krogov bil celo na vrhu drugorazrednega nemškega tekmovanja.

Schalke je na tekmi, ki so jo mnogi pristaši ‘modrih’ označevali za najtežjo v tej sezoni, gladko pometel s svojim nasprotnikom. 5:2 je bil izid, s katerim se je Schalke utrdil na prvem mestu, Darmstadt pa potisnil na četrtega s petimi točkami zaostanka za prvouvrščeno ekipo.

Vodilna in druga pozicija direktno peljeta med nemško elito, tretja pa vodi v dodatne kvalifikacije. Na drugem mestu se nahaja še en bivši udeleženec lige prvakov Werder Bremen, za njim pa zaenkrat najbolje kaže St. Pauliju, enemu izmed dveh klubov iz Hamburga. Drugi, HSV, je začel izgubljati stik z vodilnimi mesti, tako da se ga bo kot kaže vzdevek ”vedno četrti HSV” držal še vsaj za eno sezono.

Pred HSV-jem je Nurnberg, za njim pa Heidenheim. Ekipe si še vedno sledijo z zgolj točko zaostanka in praktično vsaki krog doživimo nekaj rošad na prvenstveni razpredelnici, tako da bo do konca prvenstva še zelo zanimivo.

Kar se tiče boja za obstanek, sta na dnu že odpisana Ingostadt in Erzgebirge Aue, Dynamo Dresden pa bo sezono kot kaže zaključil na nehvaležnem 16. mestu, ki vodi v dodatne kvalifikacije za obstanek. Sandhausen mu na ‘varnem’ 15. mestu beži že za 5 točk.

Lestvico zagotavlja SofaScore LiveScore

Foto: Lukas Schulze/Bundesliga/Bundesliga Collection via Getty Images

 

Zadnje video vsebine

1

Gajser s prehitevanjem leta mimo Avstralca (VIDEO)...Več

2

Weghorst z zadetkom in podajo v sodnikovem dodatku poskrbel za delirij na Johan Cruijff Areni (VIDEO)...Več

3

Mavrič Rožič: Bogatinov preigral Sancheza, Kopru se je tveganje izplačalo (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

O superherojih, ki to še nista...Več

2

Alarm Rodri...Več

3

Boromisa: “Imamo fante, ki lahko igrajo na evropski ravni” (VIDEO)...Več