single
[3137,2]
156569

Derbi, ki bi si ga morda želeli na samem zaključku sezone

Avtor: Kenny Jan
18. 4. 2022, 14.25

30. krog na nemških prvoligaških zelenicah se je šele dobro zaključil, kljub temu pa smo začeli že pogledovati proti prihodnjemu vikendu. Na sporedu je namreč obračun med vodilno ekipo elitne nemške Bundeslige Bayernom iz Munchna in njegovim najbližjim zasledovalcem Borussio iz Dortmunda.

V soboto, ob 18.30, bo polna Allianz Arena na svojo zelenico pozdravila prihod nogometašev Bayerna in Borussie. Bayern 4 kroge pred koncem Borussii beži za 9 točk, tako da bi se v primeru zmage razveselil že svoje 31. ligaške zvezdice. Glede na to, da bi tekma lahko tudi že odločila o prvaku, bi si morda derbija želeli povsem ob koncu sezone, kar je recimo zadnji dve leti praksa v slovenskem nogometu.

Roko na srce je težko pričakovati, da bi Bayern 4 kroge pred koncem aktualnega tekmovalnega obdobja zapravil 9 točk naskoka, zato se bo v tekmo podal povsem sproščeno. Slednjega pa nikakor ne moremo trditi za BVB, pri kateri še verjamejo, da jim lahko uspe nemogoče.

Tehtnica medsebojnih dvobojev je sicer na strani Bayerna. V zgodovini se je med ‘rdečimi’ in ‘črno-rumenimi’ odigralo 132 tekem v vseh tekmovanjih, kar 65 od teh pa je pripadlo Bavarcem. Borussia je v svoji zgodovini na ‘Der Klassiker’ osvojila 34 zmag, 33-krat pa sta se nasprotnika razšla s prijateljskim remijem.

Prvi derbi v letošnji sezoni je pripadel kolektivu iz Munchna. Ta je na razburljivi tekmi 14. kroga na Borussijinem Signal Iduna Parku slavil s tesnih 3:2. Julian Brandt je že v 5. minuti popeljal domače v vodstvo, Bayern pa je prek Roberta Lewandowskega in Kingsleyja Comana že v prvem polčasu spisal preobrat. Takoj na začetku nadaljevanja je izenačil Erling Braut Haaland, Robert Lewandowski pa je v 77. minuti iz enajstmetrovke zadel za novo vodstvo Bayerna, hkrati pa tudi za končni rezultat.

Bayern in Borussia, dva največja in najtrofejnejša kluba nemškega nogometa, sta v zadnjih 28 sezonah skupno kar 24-krat stopila na vrh. Očitno pa se bo tradicija nadaljevala tudi letos.

Bayern Munchen – Borussia Dortmund, v soboto, ob 18.25, samo na programu Š1. Vabljeni v družbo prvakov! 

Foto: Lukas Schulze/Bundesliga/Bundesliga Collection via Getty Images

Zadnje video vsebine

1

Gajser s prehitevanjem leta mimo Avstralca (VIDEO)...Več

2

Weghorst z zadetkom in podajo v sodnikovem dodatku poskrbel za delirij na Johan Cruijff Areni (VIDEO)...Več

3

Mavrič Rožič: Bogatinov preigral Sancheza, Kopru se je tveganje izplačalo (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

O superherojih, ki to še nista...Več

2

Alarm Rodri...Več

3

Boromisa: “Imamo fante, ki lahko igrajo na evropski ravni” (VIDEO)...Več