single
[3137,2]
156409

Trener bikov pred derbijem: “To so tekme, za katere kot nogometaš živiš!”

Avtor: Urban Kolman
16. 4. 2022, 15.00

30. krog nemškega prvenstva bo zaključil derbi med tretjim Bayerjem in četrtim RB Leipzigom. Biki za lekarnarji zaostajajo le za točko in bi jih tako z zmago prehiteli. Na njihovi strani je tudi podatek, da so v drugem delu sezone točkovno najuspešnejša ekipa nemškega prvenstva. Medtem ko bodo pri Bayerju računali na ponovitev rezultata iz prve tekme sezone, ko so v gosteh slavili s 3:1.

Trener lekarnarjev Gerardo Seoane je pred tekmo priznal, da njegove igralce čaka zahtevna naloga: “V nedeljo imamo težko tekmo. Najti bomo morali ravnovesje med stilom igre, ki ga hočemo igrati, in nevarnostjo, ki jo bo imel Leipzig.”

Opozoril je na nevarnost, ki jo imajo biki, izpostavil je Christopherja Nkunkuja: “Je izjemno hiter in dober v preigravanju. Proti njemu in ostalim igralcem Leipziga moramo biti  taktično pametni. Proti njim sta pomembna zaščita globine in podvojitev nasprotnika, ko ima žogo.”

Prav tako je potrdil, da se bosta v ekipo vrnila obrambni igralec Jonathan Tah in napadalec Sardar Azmoun: “Oba sta se vrnila na trening. Njun napredek je dober in pričakujem, da bosta sodelovala na tekmi.”

Trener bikov Domenico Tedesco se tudi sam zaveda pomembnosti tekme: “Ta mesec ni časa za počitek. Po eni strani je vse zelo intenzivno. A po drugi strani so to tekme, za katere kot nogometaš živiš. “

O svojem nasprotniku je dejal: “Veselimo se tekme v Leverkusnu, čeprav vemo, da bo šlo za težak obračun. Bayer je absolutno ena najboljših ekip v tej ligi. To, da bi lahko z zmago skočili na tretje mesto, zame ni pomembno. Trenutno smo 100 % osredotočeni na tekmo.”

Foto: Boris Streubel/Bundesliga/Bundesliga Collection via Getty Images

Zadnje video vsebine

1

Gajser s prehitevanjem leta mimo Avstralca (VIDEO)...Več

2

Weghorst z zadetkom in podajo v sodnikovem dodatku poskrbel za delirij na Johan Cruijff Areni (VIDEO)...Več

3

Mavrič Rožič: Bogatinov preigral Sancheza, Kopru se je tveganje izplačalo (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

O superherojih, ki to še nista...Več

2

Alarm Rodri...Več

3

Boromisa: “Imamo fante, ki lahko igrajo na evropski ravni” (VIDEO)...Več