single
[3137,2]
156194

Bo mladi Slovenec stopil v čevlje Lewandowskega?

Avtor: Rene Vidmar
15. 4. 2022, 12.43

Sport Bild je razkril trojico napadalcev, ki utegne nadomestiti Roberta Lewandowskega, če se bo ta odločil zapustiti vrste serijskega nemškega prvaka. Med omenjenimi nogometaši lahko poleg Saše Kalajdžića in Patrika Schicka najdemo tudi slovenskega upa Benjamina Šeška.

Trenutna pogodba Lewandowskega z Bayernom veže zgolj še za eno leto. Mediji zato v zadnjem času vse pogosteje omenjajo možnost, da utegne odlični poljski napadalec zapustil bavarsko prestolnico. Zanimanje zanj naj bi kazala predvsem Barcelona. Nekatera poročila navajajo, da je katalonski ponos že stopil v stik s 33-letnikom.

Izvršni direktor Bayerna Oliver Kahn je sicer še v torek vztrajal, da Poljak poleti ne bo odšel nikamor. ’’Robert Lewandowski bo z nami vsekakor ostal še eno sezono. Zavedamo se dejstva, o kakšnem igralcu je govora in kaj pomeni za nas. Trenutno mediji kar tekmujejo o tem, kdo bo o njem povedal večjo laž. Pogovori o podaljšanju pogodbe se bodo nadaljevali. Nismo nori, da bi iz rok izpustili igralca, ki na sezono doseže med 30 in 40 zadetki.’’

Toda pogajanja utegnejo biti težavna. Lewandowski namreč v novi pogodbi zahteva 30 milijonov evrov na sezono. To je kar 6 milijonov evrov več kot znaša njegova trenutna letna plača. 33-letnik si med drugim želi, da bi se klubu zavezal do leta 2025, medtem ko naj bi bilo vodstvo Bavarcev naklonjeno eno leto krajši pogodbi.

Bayern naj bi zaradi možnega odhoda tako že januarja navezal stik z morebitno zamenjavo. To naj bi bil Stuttartov Sašo Kalajdžić. 24-letni Avstrijec naj bi poleti za okoli 20 milijonov evrov zapustil ”rdeče”.

Druga dražja izbira se Bayernu ponuja v Patriku Schicku. Toda Leverkusen naj bi zanj zahteval okoli 75 milijonov evrov. Cena Bavarcem sicer ne bi utegnila predstavljati težave. Bi pa težko prepričali izvršnega direktorja ‘’lekarnarjev’’ Fernanda Carra, ki je že pred časom dejal, da češki napadalec v tem trenutku ne bo odšel nikamor.

Sport Bild kot zadnjo možnost omenja tudi napadalca RB Salzburga Benjamina Šeška. Toda Slovenec naj bi bil pri svojih rosnih 18-letih bolj naložba kluba za prihodnost, kot pa neposredna zamenjava Lewandowskega.

Bundesliga: Arminia Bielefeld – Bayern München, v nedeljo ob 15.25 na Š1!

Foto: Sportida.com

Zadnje video vsebine

1

Gajser s prehitevanjem leta mimo Avstralca (VIDEO)...Več

2

Weghorst z zadetkom in podajo v sodnikovem dodatku poskrbel za delirij na Johan Cruijff Areni (VIDEO)...Več

3

Mavrič Rožič: Bogatinov preigral Sancheza, Kopru se je tveganje izplačalo (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

O superherojih, ki to še nista...Več

2

Alarm Rodri...Več

3

Boromisa: “Imamo fante, ki lahko igrajo na evropski ravni” (VIDEO)...Več