single
[3137,2]
155603

Berlinski derbi za obstanek

Avtor: Rene Vidmar
9. 4. 2022, 15.46

Po tem ko so Herthini nogometaši preteklo sezono končali le dve točki nad mestom, ki vodi v ''playoff'' za obstanek, so privrženci berlinskega kluba upali, da bo ta sezona nekoliko manj stresna. Toda na njihovo žalost je to še eno burno leto, v katerem so bili primorani odpustiti že dva trenerja. Zdaj je pred njimi mestni derbi. Zmaga nad Unionom bi Herthinim nogometašem lahko vlila prepotrebne samozavesti pred zaključkom sezone.

Pál Dárdai je kljub po seriji slabih rezultatov zapustil konec novembra preteklega leta. Tedaj so bili na 14.mestu. Če je vodstvo pričakovalo, da bo šok terapija obrodila sadove, pa pod vodstvom Madžarovega naslednika Tayfuna Korkuta ni bilo nič bolje. Nemško-turški strokovnjak je s ”staro damo” na 13. tekmah v Bundesligi dosegel le dve zmagi. Korkut se je konec marca ”rešil muk”, klub pa je bil obsojen na izpad v drugo ligo.

Le malo poznavalcev je tedaj na mestu glavnega trenerja videlo Felixa Magatha. Toda izkušeni Nemec se je zaenkrat izkazal za pravo rešitev. Debitiral je z zmago nad Wolfsburgom s 3:0 in to kljub temu, da zaradi pozitivnega izvida na koronavirus s klopi ni mogel spremljati svojih varovancev. Sledil je tesen poraz proti Bayerju iz Leverkusna. Toda bistveno je, da v Berlinu ponovno verjamejo v obstanek. ”Uspel nam je fenomenalen začetek. S strokovnim štabom nismo pričakovali, da nam bo že na prvi tekmi šlo tako dobro. Presenetilo me je, da so se igralci tako hitro prilagodili novemu načinu dela,” je uvodno zmago komentiral Magath.

Kljub temu da je pred Herthinimi nogometaši derbi, Magath ostaja osredotočen zgolj na zbiranje točk. ”Sam sem osredotočen zgolj na točke. Zavedam se pomena derbija, a v tem trenutku me zanimajo le točke. Glede na to, da je za nami slaba sezona, bi morebitna zmaga nad rivali lahko pripomogla k dvigu samozavesti.”

Magathove varovance po derbiju čakajo tri zaporedni obračuni proti ekipam, ki trenutno zasedajo ena izmed zadnjih šestih mestih v ligi. Že nekaj zmag bi Hertho dvignilo iz cone izpada, porazi pa bi bržčas pomenili slovo od prvoligaških zelenic.

FOTO. Sebastian Widmann/Bundesliga/Bundesliga Collection via Getty Images

Zadnje video vsebine

1

Gajser s prehitevanjem leta mimo Avstralca (VIDEO)...Več

2

Weghorst z zadetkom in podajo v sodnikovem dodatku poskrbel za delirij na Johan Cruijff Areni (VIDEO)...Več

3

Mavrič Rožič: Bogatinov preigral Sancheza, Kopru se je tveganje izplačalo (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

O superherojih, ki to še nista...Več

2

Alarm Rodri...Več

3

Boromisa: “Imamo fante, ki lahko igrajo na evropski ravni” (VIDEO)...Več