single
[3137,2]
155576

Bundesliga 2: Werder in St. Pauli v boj za napredovanje

Avtor: Rene Vidmar
9. 4. 2022, 12.03

29. krog druge Bundeslige na Šport TV prinaša obračun neposrednih tekmecev za napredovanje v najelitnejši rang nemškega nogometa. Trenutno vodilni bremenski Werder odhaja na gostovanje v Hamburg k tretjeuvrščenemu St. Pauliju. Do konca prvenstva je še sedem krogov, tekmeca pa na lestvici loči zgolj točka, zato bo sobotni obračun še kako pomemben v luči boja za napredovanje.

Werder je preporod doživel s prihodom Oleja Wernerja, ki je klub prevzel v začetku decembra. Po polovici sezone so za tedaj vodilnim St. Paulijem zaostajali deset točk. Toda prišel je niz desetih tekem brez poraza. Od tega so zmagali na kar devetih obračunih, kar je Bremenčane znova vrnilo na mesto, ki jim daje upanje za povratek med elito.

Odlično so odgovorili tudi na prvi poraz pod vodstvom Wernerja. Ta se jim je pripetil v 26.krogu na obračunu proti Heidenheimu, ki je bil boljši z 2:1 Sledila je zmaga proti do tedaj vodilnemu moštvu lige Darmstadtu z 1:0 in remi z 1:1 proti skromnemu Sandhausnu.

To je bilo dovolj, da so Bremenčani trenutno na vrhu lige. Do konca sezone Wernerjeve varovance čakajo še obračuni proti St. Pauliju, Nurembergu in Schalkeju. To so klubi, ki so prav tako v igri za napredovanje, zato imajo ”zeleno-beli” usodo v svojih rokah.

Eden izmed ključnih mož pri povratku Werderja je nedvomno napadalec Marvin Ducksch. 28-letnik je sicer izpustil obračun proti Darmstadtu, toda z zadetkom se je vrnil na gostovanju v 28. krogu proti skromnemu Sandhausnu. Nekdanji član dortmundske Borussie je v tej sezoni pod vodstvom Wernerja dosegel 12 od svojih 17 zadetkov. To ga trenutno uvršča na drugo mesto strelcev v ligi.

Na drugi strani je njihov sobotni tekmec v zadnjem krogu doživel neprijeten poraz. V ‘’derbiju strahu’’ je St. Pauli moral priznati premoč Hansi iz Rostocka, ki je bila boljša z 1:0. Koliko zaključnega zaleta pred odločilnimi tekmami proti Werderju, Darmstadtu, Nurembergu in Schalkeju jim je vzel ta poraz, bomo lahko videli že danes.

2. Bundesliga: St. Pauli – Werder Bremen, v soboto ob 13.25 na Š2!

Foto: Imagao Sports via Guliver

Zadnje video vsebine

1

Gajser s prehitevanjem leta mimo Avstralca (VIDEO)...Več

2

Weghorst z zadetkom in podajo v sodnikovem dodatku poskrbel za delirij na Johan Cruijff Areni (VIDEO)...Več

3

Mavrič Rožič: Bogatinov preigral Sancheza, Kopru se je tveganje izplačalo (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

O superherojih, ki to še nista...Več

2

Alarm Rodri...Več

3

Boromisa: “Imamo fante, ki lahko igrajo na evropski ravni” (VIDEO)...Več