single
[3137]
153058

Največji biser nemškega nogometa utrpel hudo poškodbo

Avtor: Blaž Magdič
14. 3. 2022, 11.06

V nedeljo se je na programih Šport TV-ja končal 26. krog nemškega nogometnega prvenstva. V elitni Bundesligi smo znova videli nekaj pravih poslastic, a tokrat je v ospredje stopila temna plat športa. Največji biser nemškega nogometa je namreč staknil hudo poškodbo kolena.

Napadalno naravnani vezist Bayerja iz Leverkusna Florian Wirtz je v 28. minuti domačega dvoboja s Kölnom zapustil zelenico, na tribunah pa sta zavladala strah in negotovost. Utrpel je poškodbo kolena in že na prvi pogled je izgledalo, da gre za nekaj resnega.

Neprijetno pričakovanje se je kmalu uresničilo, saj so klubski zdravniki potrdili hudo poškodbo levega kolena, osemnajstletnik si je namreč strgal sprednjo križno vez, sezona pa je zanj že končana.

Najstnik, ki je v lanskem koledarskem letu tudi debitiral za člansko izbrano vrsto Nemčije, velja za največjega upa v deželi nekdanji svetovnih prvakov. Na nogometni tržnici je vreden kar 70 milijonov evrov, na račun Bayerja pa naj bi zanj že prihajale številne ponudbe največjih evropskih klubov, ki bodo zagotovo podrobno spremljali njegovo rehabilitacijo in predvsem povratek na zelenice.

 

Foto: Alexander Scheuber/Bundesliga/Getty Images

Zadnje video vsebine

1

Gajser s prehitevanjem leta mimo Avstralca (VIDEO)...Več

2

Weghorst z zadetkom in podajo v sodnikovem dodatku poskrbel za delirij na Johan Cruijff Areni (VIDEO)...Več

3

Mavrič Rožič: Bogatinov preigral Sancheza, Kopru se je tveganje izplačalo (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

O superherojih, ki to še nista...Več

2

Alarm Rodri...Več

3

Boromisa: “Imamo fante, ki lahko igrajo na evropski ravni” (VIDEO)...Več