single
[3137,2]
152779

Nemška nogometna zveza ostro nad nekdanjega kanclerja

Avtor: Rene Vidmar
11. 3. 2022, 14.01

Nemška nogometna zveza (DFB) je danes odvzela status častnega člana nekdanjemu nemškemu kanclerju Gerhardu Schröderju, poroča nemška tiskovna agencija dpa. Za ta korak so se odločili zaradi Schröderjeve odnosa do ruskega napada na Ukrajino in njegovih povezav z ruskim političnim in gospodarskim vrhom.

Schröder je sicer zadnje čase v Nemčiji tarča ostrih kritik, ker se ni odrekel visokim, dobro plačanim položajem v ruskih podjetjih in jasno obsodil ruske agresije v zahodni sosedi.

Vodstvo DFB je danes soglasno sprejelo sklep, da 77-letni Schröder ne bo več častni član zveze. “Napad Rusije na Ukrajino je v nasprotju z mednarodnimi zakoni in v nasprotju z našimi vrednotami. Žal Gerhard Schröder ni jasno pojasnil svojega stališča o tem in obsodil teh dejanj,” je za agencijo AFP dejal začasni predsednik zveze Rainer Koch.

DFB je že prejšnji teden postavila ultimat nekdanjemu kanclerju, naj odstopi s položajev v ruskih gospodarskih družbah ali pa se odpove članstvu v zvezi. Za podoben korak so se prejšnji teden odločili tudi v klubu Borussia Dortmund, kjer so nekdanjemu kanclerju prav tako odvzeli naziv častnega člana.

Foto: Photo/Ondrej Deml (CTK via AP Images) via Guliver
VIR: STA

Zadnje video vsebine

1

Gajser s prehitevanjem leta mimo Avstralca (VIDEO)...Več

2

Weghorst z zadetkom in podajo v sodnikovem dodatku poskrbel za delirij na Johan Cruijff Areni (VIDEO)...Več

3

Mavrič Rožič: Bogatinov preigral Sancheza, Kopru se je tveganje izplačalo (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

O superherojih, ki to še nista...Več

2

Alarm Rodri...Več

3

Boromisa: “Imamo fante, ki lahko igrajo na evropski ravni” (VIDEO)...Več