single
[3137,2]
151920

Bundesliga z novo grafično podobo izraža podporo ukrajinskemu narodu (FOTO)

Avtor: Rene Vidmar
3. 3. 2022, 17.34

Evropo in ves svet že osem dni pretresa brutalna vojna, ki jo je nad Ukrajino sprožil režim ruskega predsednika Vladimirja Putina. Izrazi podpore ukrajinskemu narodu prihajajo z vseh področij javnega življenja. Aktivno sta se v izražanje solidarnosti z Ukrajinci in Ukrajinkami vključili tudi Bundesliga in Bundesliga 2.

V obeh nemških najelitnejših nogometnih ligah so solidarnost z Ukrajino izrazili že v prejšnjem krogu, ko so pred pričetkom tekem z minuto molka izrazili podporo napadenemu narodu. Prav tako sta ligi uredili transparente in kapetanske trakove v modro-rumenih barvah ukrajinske zastave. Sedaj so se pri nemški nogometni ligi odločili, da bodo v barve ukrajinske zastave odeli tudi logotipa obeh najmočnejših nemških lig.

Vodstvo nemške nogometne lige (DFL) pa je sicer že ob prvem dnevu ruske invazije v izjavi izrazilo ostro ogorčenje nad napadom. ” DFL najostreje obsoja ruski napad na Ukrajino. Vojna v kakršnikoli obliki je nedopustna in nezdružljiva z športnimi vrednotami. Z mislimi smo pri prizadetih v Ukrajini. DFL v zvezi s tem ostaja v stiku z nacionalnimi in mednarodnimi zvezami.”

Foto: Joosep Martinson/Bundesliga/Bundesliga Collection via Getty Images

Zadnje video vsebine

1

Gajser s prehitevanjem leta mimo Avstralca (VIDEO)...Več

2

Weghorst z zadetkom in podajo v sodnikovem dodatku poskrbel za delirij na Johan Cruijff Areni (VIDEO)...Več

3

Mavrič Rožič: Bogatinov preigral Sancheza, Kopru se je tveganje izplačalo (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

O superherojih, ki to še nista...Več

2

Alarm Rodri...Več

3

Boromisa: “Imamo fante, ki lahko igrajo na evropski ravni” (VIDEO)...Več