single
[3137]
151576

Dortmund dva meseca brez Belgijca, po koncu sezone z novim vratarjem

Avtor: Klemen Verlič
28. 2. 2022, 13.31

Navijači Dortmundske Borussie so v nedeljo popoldne prejeli slabo novico, ki ji je zvečer sledila dobra. Thomas Meunier bo zaradi poškodbe odstoten vsaj dva meseca, kar pomeni, da je Belgijec morda že končal s svojimi nastopi v letošnji sezoni. Se bo pa klub po njej okrepil z novim mladim vratarjem.

Po poročanju Kickerja gre za trenutnega vratarja berlinske Herthe Marcela Lotko. Z njim naj bi klub že dosegel dogovor za prihod v Dortmund ob začetku poletnega prestopnega roka. 20-letnik bo Berlin tako zapustil brez odškodnine, saj mu s Hertho po koncu aktualne sezone poteče pogodba. Otrok Bayerja iz Leverkusna se je trenutnemu moštvu pridružil leta 2020, v soboto pa dočakal svoj debi v Bundesligi. Ta se ni končal po željah, saj je Hertha s 3-0 izgubila proti Freiburgu.

Precej bolj ustaljen član svoje zasedbe pa je belgijski bočni branilec Thomas Meunier. 30-letnik je na obračunu evropske lige proti škotskem Rangersu začutil bolečino v stegnu. Zaradi nje je moral izpustiti nedeljski obračun Borussie proti Ausburgu. Zdravniška služba moštva je po podrobnejših testih odkrila hujšo poškodbo, zaradi katere bo Meunier manjkal vsaj do konca aprila. Sezona, v kateri je v domačem prvenstvu zbral 17 nastopov, dva zadetka in štiri asistence, je tako zanj morda že končana.

Foto: Lukas Schulze/Bundesliga/Bundesliga Collection via Getty Images

Zadnje video vsebine

1

Gajser s prehitevanjem leta mimo Avstralca (VIDEO)...Več

2

Weghorst z zadetkom in podajo v sodnikovem dodatku poskrbel za delirij na Johan Cruijff Areni (VIDEO)...Več

3

Mavrič Rožič: Bogatinov preigral Sancheza, Kopru se je tveganje izplačalo (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

O superherojih, ki to še nista...Več

2

Alarm Rodri...Več

3

Boromisa: “Imamo fante, ki lahko igrajo na evropski ravni” (VIDEO)...Več