single
[3137,2]
151077

Čudežni deček nemškega nogometa: ”Zdajšnja zasedba Leverkusna je sposobna osvajati lovorike!”

Avtor: Rene Vidmar
24. 2. 2022, 13.03

Ko je Chelsea poleti leta 2020 Bayerju iz Leverkusna za usluge Kaia Havertza odštel visokih 80 milijonov evrov, športni direktor ‘’lekarnarjev’’ Simon Rolfes ni paničaril. Denar bi lahko enostavno porabil za že uveljavljenega nogometaša, toda v klubu so se raje odločili, da bodo priložnost ponudili svojemu mlademu talenu Florianu Wirtzu.

Čudežni deček nemškega nogometa je več kot dostojen naslednik Havertza. Pri še vedno komaj 18 letih je že vitalni del zasedbe Bayerja iz Leverkusna. Napadalni vezist je po mnenju mnogih eden izmed najboljših mladih igralcev svoje generacije.

Vodilni možje Leverksuna po januarskem prestopu leta 2020 iz Kölnove U17 zasedbe niso dolgo čakali, da so Wirtzu ponudili priložnost v prvi ekipi. Že čez pet mesecev je s 17 leti in 16 dnevi postal najmlajši debitant ”lekarnarjev” in udarni člen prve ekipe. Naslednjo sezono je Wirtz v 29 nastopih zabeležil 5 zadetkov in prav toliko podaj.

V tej sezoni je Wirtzu prav tako že uspelo podreti tudi rekord za najmlajšega igralca, ki je dosegel dvomestno število zadetkov. S tem je za 200 dni presegel Lukasa Podolskega, še enega nekdanjega produkta Kölnove akademije. Na podlagi 18-letnikovih dosežkov ni nič čudnega, da samozavest kar kipi iz njega. V zadnjem ekskluzivnem intervjuju za uradno stran Bundeslige se je mladenič tako dotaknil predstav svoje ekipe v novem letu. ‘’Odlično smo vstopili v novo koledarsko leto. Ekipno igramo zelo dobro. Bomo videli, morda se kaj izcimi iz tega. Naš cilj je uvrstitev v ligo prvakov. Če bomo igrali tako kot sedaj, bi nam to moralo uspeti.’’

Na vprašanje novinarjev, ali je zdajšnja zasedba Leverkusna že sposobna osvajati lovorike, je Wirtz odgovoril. ‘’Da, saj imamo zelo kakovostno ekipo. V moštvu imamo veliko mladih igralcev. To je naša glavna prednost, saj imamo na igrišču veliki energije. Mislim, da lahko sanjamo o osvajanju lovorik s to ekipo. Bomo videli, kako se bo vse skupaj odvilo. Možnosti zagotovo obstajajo.’’

Prenos Bayer Leverkusen – Arminia Bielefeld v soboto ob 15.25 na Š1!

Foto: Alexander Scheuber/Bundesliga/Bundesliga Collection via Getty Images

Zadnje video vsebine

1

Gajser s prehitevanjem leta mimo Avstralca (VIDEO)...Več

2

Weghorst z zadetkom in podajo v sodnikovem dodatku poskrbel za delirij na Johan Cruijff Areni (VIDEO)...Več

3

Mavrič Rožič: Bogatinov preigral Sancheza, Kopru se je tveganje izplačalo (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

O superherojih, ki to še nista...Več

2

Alarm Rodri...Več

3

Boromisa: “Imamo fante, ki lahko igrajo na evropski ravni” (VIDEO)...Več