single
[3137]
151019

Legenda Bayerna: Nakup Upamecanoja je bila napaka

Avtor: Klemen Verlič
23. 2. 2022, 13.31

Pred začetkom letošnje sezone je münchenski Bayern svojo obrambno vrsto okrepil z zvezdnikom RB Leipziga Dayota Upamecanoja. Nemški mediji pa že poročajo, da se pri Bavarcih pojavljajo dvomi o ustreznosti nakupa Francoza, ki je moštvo stal kar 42.5 milijona evrov.

Upamecano je v Bayern prišel s ciljem, da nadomesti Jeroma Boatenga in Davida Alabo, ki sta poleti zapustila klub. Francoz je tako hitro moral stopiti v velike čevlje. Po mnenju številnih pa mu to še ni uspelo. 23-letnik se je v zadnjih tednih tudi vse pogosteje znašel na klopi, kar lahko kaže na vse manjše zaupanje trenerja Juliana Nagelsmanna.

Francozu zaenkrat kljub zadetku in štirim asistencam v Bundesligi letos še ni uspelo prepričati navijačev Bayerna. Vse bolj pa o uspešnosti nakupa nekdanjega soigralca Kevina Kampla pri Leipzigu dvomijo nemški mediji. Svoje mnenje o igri Upamecanoja pa je zaupal tudi nekdanji član Bayerna in nemške reprezentance Lothar Matthäus.

“Pri Bayernu je že več kot pol leta. Koliko časa mu moramo še dati, da nas bo prepričal? Preprosto ponudi premalo. Dayot je zaenkrat nezanesljiv. Če Bavarci želijo osvojiti ligo prvakov, bodo morali okrepiti svojo obrambo. Glede na ceno, ki so jo odšteli za Upamecanoja, zagotovo od njega pričakujejo več. Še vedno se mi ne zdi uigran,” je bil nad predstavami francoskega reprezentanta kritičen Matthäus.

Foto: Sebastian Widmann/Bundesliga via Getty Images

Zadnje video vsebine

1

Gajser s prehitevanjem leta mimo Avstralca (VIDEO)...Več

2

Weghorst z zadetkom in podajo v sodnikovem dodatku poskrbel za delirij na Johan Cruijff Areni (VIDEO)...Več

3

Mavrič Rožič: Bogatinov preigral Sancheza, Kopru se je tveganje izplačalo (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

O superherojih, ki to še nista...Več

2

Alarm Rodri...Več

3

Boromisa: “Imamo fante, ki lahko igrajo na evropski ravni” (VIDEO)...Več