single
[3137]
150908

Leipzig okrepitve v obrambi išče v vrstah konkurentov

Avtor: Klemen Verlič
21. 2. 2022, 17.05

Bild je danes naznanil imena treh branilcev, ki so pod drobnogledom skavtov RB Leipziga. V primeru vseh treh pa gre za nogometaše Leipzigovih tekmecev v Bundesligi.

Po poročanju Bilda Leipzig kot potencialne okrepitve v poletnem prestopnem roku vidi nogometaša Herthe Martona Dardaia in kar dva člana Wolfsburga Maxenca Lacroixa in Ridleja Bakuja. Rdeči biki bodo po koncu sezone najbrž morali poiskati zamenjavi za Nordija Mukieleja in Marcela Halstenberga, ki sta na izhodnih vratih moštva. Njuna najbolj verjetna naslednika pa naj bi bila prav Lacroix in Baku.

Slednji je v letošnji sezoni pri Wolfsburgu že večkrat dokazal, da je sposoben igrati tudi na položaju desnega vezista. Od svojega prestopa iz Mainza leta 2020 pa je z 10 goli in 10 asistencami na 64 tekmah v Bundesligi tudi izredno napredoval. 23-letnik je novembra 2020 prav tako prejel svoj prvi poziv v nemško reprezentanco, za katero je zaenkrat zbral štiri nastope.

Na drugi strani je Dardai za Hertho na položaju centralnega branilca v letošnji izvedbi Bundeslige zbral 21 nastopov. Že pri 20 letih pa se je izpostavil kot eden stebrov obrambe prvoligaša iz nemške prestolnice. Kljub temu naj bi bil nakup Dardaia za Leipzig plan B, v primeru, da Rdečim bikom ne uspe v svoje vrste zvabiti Lecroixa. S Francozom je bil Leipzig v pogovorih že preteklo poletje, Wolfsburg pa naj bi v njegov nakup poskušali prepričati tudi letos.

Foto: Boris Streubel/Bundesliga via Getty Images

Zadnje video vsebine

1

Gajser s prehitevanjem leta mimo Avstralca (VIDEO)...Več

2

Weghorst z zadetkom in podajo v sodnikovem dodatku poskrbel za delirij na Johan Cruijff Areni (VIDEO)...Več

3

Mavrič Rožič: Bogatinov preigral Sancheza, Kopru se je tveganje izplačalo (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

O superherojih, ki to še nista...Več

2

Alarm Rodri...Več

3

Boromisa: “Imamo fante, ki lahko igrajo na evropski ravni” (VIDEO)...Več