single
[3137,2]
150623

Nezadovoljni Herthin investitor: ”Ne bom dopustil, da bi 375 milijonov evrov izpuhtelo v nič!”

Avtor: Rene Vidmar
17. 2. 2022, 20.31

Nemški podjetnik Lars Windhorst je odkar je leta 2019 vstopil v lastniško strukturo berlinske Herthe za investicije zapravil vrtoglavih 375 milijonov evrov. Izdatna finančna injekcija pa klubu ni pomagala do vidnejših rezultatov. Investitor je sedaj razkril glavne krivce za neuspeh.

Ob prihodu v klub so bile ambicije Windhorsta zelo visoke. Klub iz nemške prestolnice je želel postaviti ob bok največjim v ligi. Toda prvotna ideja za zdaj ni stekla po pričakovanjih. Berlinčani se trenutno nahajajo na 14.mestu, zgolj pet točk nad cono izpada.

V intervjuju za nemško finančno revijo je 45-letnik glavno krivdo za neuspeh naprtil vodstvu kluba. ”Mislil sem, da ima Hertha na čelu ljudi, ki so racionalni in razmišljajo o prihodnosti.” Toda namesto tega je Windhorst ugotovil, da se nekateri ljudje v klubu ukvarjajo predvsem z ohranjanjem moči.

Na vprašanje ali svojo naložbo vidi kot napako je bil Windhorst zelo odkrit .”Če gledam z današnje perspektive, potem moram na vprašanje odgovoriti pritrdilno. Če odmislim pozitivne izkušnje s številnimi člani kluba, mi je investicija v Hertho prinesla samo slabosti.”

Kljub temu podjetnik še ne meče puške v koruzo. ‘‘Nikakor ne bom dopustil, da bi 375 milijonov evrov izpuhtelo v nič. Ravno zaradi tega nad projektom ne bom obupal. Investicija bo uspela, pa čeprav bo to trajalo veliko dlje, kot je bilo sprva predvideno,” še dodaja 45-letnik.

Foto Boris Streubel/Bundesliga/Bundesliga Collection via Getty Images

 

Zadnje video vsebine

1

Gajser s prehitevanjem leta mimo Avstralca (VIDEO)...Več

2

Weghorst z zadetkom in podajo v sodnikovem dodatku poskrbel za delirij na Johan Cruijff Areni (VIDEO)...Več

3

Mavrič Rožič: Bogatinov preigral Sancheza, Kopru se je tveganje izplačalo (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

O superherojih, ki to še nista...Več

2

Alarm Rodri...Več

3

Boromisa: “Imamo fante, ki lahko igrajo na evropski ravni” (VIDEO)...Več