single
[3137,2]
150567

Nemčija sprošča ukrepe: od marca stadioni povsem polni

Avtor: Rene Vidmar
17. 2. 2022, 16.03

Po tem ko je bil v sredo na vrhu nemških zveznih dežel dosežen dogovor o končnem datumu ukinitve vseh zaščitnih ukrepov povezanih z epidemijo koronavirusa, bo 20. marec 2022 odšel v zgodovino kot dan, ko javno življenje v Nemčiji ne bo več podvrženo strogim protikoronskim omejitvam.

”Večina ukrepov bo odpravljenih, tako da ne bo skoraj nobenih omejitev. Toda osnovni zaščitni ukrepi bodo ostali v veljavi,” je ob sklenitvi dogovora dejal nemški kancler Olaf Scholz. Ukrepi, ki se bodo nadaljevali se nanašajo na nošnjo mask, osnovna higienska priporočila ter nadaljevanje cepljenj in testiranj.

V praksi sproščanje prinaša ponovno polno zasedenost stadionov, koncertnih dvoran in javnih festivalov. Seveda če se do tedaj zopet ne bo kaj spremenilo. Za nemško bundesligo to pomeni, da bodo zadnja tri nedeljska srečanja 27. kroga med Leipzigom in Eintrachtom iz Frankfurta, Wolfsburgom in Bayerjem iz Leverkusna ter Kölnom in dortmundsko Borussio odigrana pred polnimi tribunami gledalcev željnega nogometa.

Vse omenjene obračune si boste v neposrednem prenosu lahko ogledali tudi na Šport TV in tako doživeli vsaj delček sijajne navijaške kulise, ki se nam je še pred dvema letoma zdela povsem samoumevna.

Foto:Daniel Kopatsch/Bundesliga/Bundesliga Collection via Getty Images

Zadnje video vsebine

1

Gajser s prehitevanjem leta mimo Avstralca (VIDEO)...Več

2

Weghorst z zadetkom in podajo v sodnikovem dodatku poskrbel za delirij na Johan Cruijff Areni (VIDEO)...Več

3

Mavrič Rožič: Bogatinov preigral Sancheza, Kopru se je tveganje izplačalo (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

O superherojih, ki to še nista...Več

2

Alarm Rodri...Več

3

Boromisa: “Imamo fante, ki lahko igrajo na evropski ravni” (VIDEO)...Več