single
[3137,2]
150043

Tedesco: ”Veseli nas, da imamo na voljo toliko nogometašev!”

Avtor: Rene Vidmar
11. 2. 2022, 18.29

Leipzig Kevina Kampla v naslednjih dneh čaka naporen tekmovalni ritem. V treh tednih bodo ''rdeči biki'' odigrali kar šest tekem. Toda domačega stratega Domenica Tedesca lahko veseli dejstvo, da bo z izjemo bočnega branilca Marcela Halstenberga na voljo imel vse igralce. Naporen tekmovalni spored se za Leipzig začenja s petkovim bundesligaškim obračunom proti Kölnu.

”Lahko nas veseli dejstvo, da imamo pred prihajajočimi tekmami na voljo veliko kakovostnih nogometašev,” Tedesco pred napornimi dnevi komentira predvidene rotacije, ki bodo moštvo ohranile sveže.

Toda ob tem je poudaril, da vsi vendarle ne bodo deležni počitka. ”Treningi, igre in specifične prilagoditve glede na nasprotnika vsekakor igrajo vlogo, kdo bo igral. Toda če bo nekdo v formi, to še ne bo pomenilo, da bo zato počival zaradi rotacije.”

Leipzig tako po petkovem spopadu za peto mesto v Bundesligi že v torek čakajo izločilni boji v ligi Evropa. V četrtfinalu se bodo pomerili z Real Sociedadom. Sledilo bo gostovanje v Berlinu pri Herthi, nato pa povratni četrtfinalni obračun z Baski. Čez tri dni bo pred njimi nov bundesligaški izziv v podobi Bochuma. Že 2. marca pa bo sledilo novo izjemno pomembno gostovanje v Hannovru, saj se bodo z domačo zasedbo udarili v četrtfinalu DFB pokala.

Foto: Boris Streubel/Bundesliga/Bundesliga Collection via Getty Images

 

Zadnje video vsebine

1

Gajser s prehitevanjem leta mimo Avstralca (VIDEO)...Več

2

Weghorst z zadetkom in podajo v sodnikovem dodatku poskrbel za delirij na Johan Cruijff Areni (VIDEO)...Več

3

Mavrič Rožič: Bogatinov preigral Sancheza, Kopru se je tveganje izplačalo (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

O superherojih, ki to še nista...Več

2

Alarm Rodri...Več

3

Boromisa: “Imamo fante, ki lahko igrajo na evropski ravni” (VIDEO)...Več