single
[3137,2]
150010

Lewandowski: Ne maram, da me primerjajo s Haalandom!”

Avtor: Rene Vidmar
11. 2. 2022, 20.16

Odlični napadalec münchenskega Bayerna Robert Lewandowski je za poljske medije ugotavljal, da neverjetna forma Erlinga Haalanda še ne predstavlja garancije, da bo 21-letnik tudi v prihodnjih letih tako učinkovit pred vrati nasprotnikovih vratarjev.

Nič novega ni, da je Haaland trenutno eden najbolj iskanih napadalcev ta hip. Odkar se je januarja leta 2020 pridružil rumeno-črnim je za Dortmund v 79 nastopih dosegel neverjetnih 80 zadetkov. To je število, s katerim se v tem trenutku med igralci petih najboljših evropskih lig lahko kosa le Robert Lewandowski. Poljak je namreč na 90 tekmah dosegel 107 zadetkov.

Čeprav ne gre oporekati Haalandovi učinkovitosti, pa je 33-letni napadalec v pogovoru za poljske medije storil prav to. ”Haaland je odličen nogometaš. Zabavno ga je spremljati. Toda čeprav veliko obeta, še ni nujno, da bo tako dobro igral tudi v prihodnjih letih.”

Poljak je v nadaljevanju intervjuja poudaril, da imata z Norvežanom različne prednosti. ”Ne maram primerjati 33-letnega igralca z 21-letnikom. Vsak se razvija po svoje. Lahko povem, da je močan in hiter. Njegove igre temeljijo na teh sposobnostih, toda ne vemo, v katero smer bo šel njegov razvoj v prihodnjih letih. Jaz imam drugačne kvalitete.”

”Lewangoalski” je sicer v tej sezoni v boju za zlato kopačko do sedaj dosegel 34 zadetkov. To je deset več od trenutno drugega Karima Benzemaja in enajst več od tretjega Haalanda. Poljski reprezentant bo avgusta dopolnil že 34 let, a verjame, da še ni na vrhuncu svoje kariere. ”Moji testi pripravljenosti za zdaj dajejo boljše rezultate kot lani. Tudi kar se tiče nogometnih statistik menim, da moj najboljši čas šele prihaja. Počutim se veliko bolje kot pred dvema letoma.”

Foto: Sebastian Widmann/Bundesliga/Bundesliga Collection via Getty Images

Zadnje video vsebine

1

Gajser s prehitevanjem leta mimo Avstralca (VIDEO)...Več

2

Weghorst z zadetkom in podajo v sodnikovem dodatku poskrbel za delirij na Johan Cruijff Areni (VIDEO)...Več

3

Mavrič Rožič: Bogatinov preigral Sancheza, Kopru se je tveganje izplačalo (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

O superherojih, ki to še nista...Več

2

Alarm Rodri...Več

3

Boromisa: “Imamo fante, ki lahko igrajo na evropski ravni” (VIDEO)...Več