single
[3137,2]
149965

Robert Lewandowski med nominiranci za prestižno nagrado laureus

Avtor: Rene Vidmar
11. 2. 2022, 13.02

Prireditelji prestižne športne prireditve, na kateri vsakoletno razglasijo športne nagrade lauresu so razkrili letošnje nominirance v posameznih kategorijah. V moški se je znašel tudi napadalec münchenskega Bayerna Robert Lewandowski.

33-letnemu Poljaku se bo za nagrado potegoval v družbi Toma Bradyja, Novaka Đokovića, Caeleba Dressela, Eliuda Kipchogeja in Maxa Verstappena.

Lewandowski je bil med ožjimi izbranci za nagrado že lani, potem ko je ‘’Bavarcem’’ pomagal do šestorčka lovorik. Tokrat ga med nominiranci lahko najdemo predvsem po zaslugi rekordnega leta 2021.

Napadalec Bayerna je namreč v sezoni 2020/21 na samo 29 tekmah zabil rekordnih 41 golov. Koledarsko leto je zaključil z 43 zadetki. Ta dosežek ni uspel še nikomur. Obakrat je podrl 49 let stara rekorda Gerda Müllerja.

V vseh tekmovanjih v letu 2021 je “Lewa” na 51 tekmah zabil neverjetnih 61 zadetkov. To je zadoščalo za drugo zaporedno Fifino nagrado za najboljšega nogometaša leta. S tem je prehitel Lionela Messija in Mohameda Salaha. Argentinec in Poljak sta bila uvrščena na drugo in tretje mesto. Je pa napadalec PSG-ja Poljaka premagal v glasovanju za podelitev zlate žoge.

Športne nagrade laureus sicer podeljujejo v šestih različnih kategorijah. To so športnik leta, športnica leta, ekipa leta, preboj leta, povratek leta in akcija leta. Nominirance predlaga več kot 1000 priznanih športnih novinarjev iz več kot 70-ih držav sveta. Kdo so letošnji nagrajenci, bo znano aprila.

Foto: Sebastian Widmann/Bundesliga/Bundesliga Collection via Getty Images

Zadnje video vsebine

1

Gajser s prehitevanjem leta mimo Avstralca (VIDEO)...Več

2

Weghorst z zadetkom in podajo v sodnikovem dodatku poskrbel za delirij na Johan Cruijff Areni (VIDEO)...Več

3

Mavrič Rožič: Bogatinov preigral Sancheza, Kopru se je tveganje izplačalo (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

O superherojih, ki to še nista...Več

2

Alarm Rodri...Več

3

Boromisa: “Imamo fante, ki lahko igrajo na evropski ravni” (VIDEO)...Več