single
[3137,2]
149923

Bundesliga: Dva gola Reusa povedla Borussio do zmage, Bayern zdaj na plus šest

Avtor: Rene Vidmar
11. 2. 2022, 11.12

Nogometaši Borussie Dortmund so danes v predzadnji tekmi 22. kroga nemške lige na gostovanju pri Unionu v Berlinu zmagali s 3:0 in tako znižali zaostanek za vodilnim Bayernom, ki je v soboto presenetljivo izgubil z Bochumomm z 2:4. Razlika med prvima na lestvici je zdaj šest točk (52-46).

Bayern je s tem odprl vrata najbližjim zasledovalcem, da spet znižajo zaostanek. Porurci danes niso naredili napake, bili so prepričljivi in učinkoviti. Odločitev je padla že v prvem polčasu, ko je v le sedmih minutah (18. in 25.) dvakrat zadel Marco Reus. Delo rumeno-črnih je v drugem delu dokončal še Raphael Guerreiro.

Preostale ekipe z vrha lestvice so igrale že v soboto. Vodilni Bayern si je privoščil precejšen spodrsljaj, saj je z 2:4 izgubil z Bochumom. Bayern bi teoretično moral imeti lahko delo, a je v tej sezoni doživel že nekaj popolnih mrkov. To je odlično izkoristil razigrani Bochum, ki je kot prva ekipa po več kot 40 letih zabil gostujočemu Bayernu več kot tri gole v prvem polčasu. Za slabo tolažbo Bavarcem sta bila le zadetka Roberta Lewandowskega, zanj že 25. in 26. v ligaški sezoni.

Leverkusen je v večerni tekmi, sicer ne zlahka, premagal Stuttgart s 4:2 in začasno na tretjem mestu prišel le na dve točki zaostanka za Dortmundom, a je razlika zdaj spet pet točk.

Berlinska Hertha je izgubila z zadnjim Greuther Fürthom z 1:2; Wolfsburg je Eintracht Frankfurt premagal z 2:0, Borussia Mönchengladbach pa je s 3:2 ugnala Augsburg. Freiburg je igral le 1:1 z Mainzem.

Na prvi tekmi kroga je že v petek Leipzig s 3:1 premagal Köln, nekdanji slovenski reprezentant Kevin Kampl pa ni dobil priložnosti za nastop pri Leipzigu.

 

22. krog Bundeslige:

Petek, 11. februar
Leipzig – Köln 3:1

Sobota, 5. februar
Bochum – Bayern München 4:2
Freiburg – Mainz 1:1
Greuther Fürth – Hertha 2:1
Mönchengladbach – Augsburg 3:2
Eintracht Frankfurt – Wolfsburg 0:2
Leverkusen – Stuttgart 4:2

Nedelja, 6. februar
Union Berlin – Borussia Dortmund 0:3
Hoffenheim – Arminia 2:0

Lestvica:

 

Foto: Sportida.com
Vir: STA

Zadnje video vsebine

1

Gajser s prehitevanjem leta mimo Avstralca (VIDEO)...Več

2

Weghorst z zadetkom in podajo v sodnikovem dodatku poskrbel za delirij na Johan Cruijff Areni (VIDEO)...Več

3

Mavrič Rožič: Bogatinov preigral Sancheza, Kopru se je tveganje izplačalo (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

O superherojih, ki to še nista...Več

2

Alarm Rodri...Več

3

Boromisa: “Imamo fante, ki lahko igrajo na evropski ravni” (VIDEO)...Več