single
[3137,2]
149853

Bellingham v domačem kraju prejel nov mural

Avtor: Urban Kolman
10. 2. 2022, 16.44

Le 18-letni zvezdnik Anglije in Borussie Dortmund Jude Bellingham je v svojem domačem kraju Stourbridge prejel posebno čast. Na steni lokalnega trgovskega centra je Birminghamski umetnik Gent 48 ustvaril mural posvečen mlademu vezistu. Razlog za nastanek umetniškega dela še ni znan.

Umetnik, katerega dela so vidna po vsem Birminghamu, je bil nad pozitivnimi odzivom navdušen. Povedal je, da mu je nekdo med delom prinesel celo vročo čokolado. Dejal je: “To se še nikoli ni zgodilo. Spet bom prišel samo zaradi tega.”

Bellingham, ki je za Birmingham City debitiral že pri rosnih 16 letih in kasneje prestopil v Dortmund, velja za enega najbolj talentiranih nogometašev svoje generacije. Pri klubu iz zahodnega Midlandsa so na posmeh ostalih navijačev po Bellinghamovem odhodu upokojili številko 22. Zbadanju se je pridružil tudi njegov prvi klub.

Vezist je že sedaj ključni igralec črno-rumenih, poleg tega je na nedavnem evropskem prvenstvu bil del angleške ekipe, ki je prišla do finala. Mladeničeva pomembnost bi se znala v prihodnosti le še povečati, sploh, če se bodo govorice o odhodu Erlinga Haalanda izkazale za resnične.

Foto: Lukas Schulze/Bundesliga/Bundesliga Collection via Getty Images

Zadnje video vsebine

1

Gajser s prehitevanjem leta mimo Avstralca (VIDEO)...Več

2

Weghorst z zadetkom in podajo v sodnikovem dodatku poskrbel za delirij na Johan Cruijff Areni (VIDEO)...Več

3

Mavrič Rožič: Bogatinov preigral Sancheza, Kopru se je tveganje izplačalo (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

O superherojih, ki to še nista...Več

2

Alarm Rodri...Več

3

Boromisa: “Imamo fante, ki lahko igrajo na evropski ravni” (VIDEO)...Več