single
[3137,2]
149442

Puma ali Nike: Kaj bo izbral Haaland?

Avtor: Rene Vidmar
6. 2. 2022, 16.11

Napadalec dortmundske Borussie Erling Haaland ni vroča roba le na nogometni tržnici. Zanj se borijo tudi številni ponudniki športne opreme. Tokrat sta v borbi Nike in Puma, ki si želita, da bi z 21-letnikom sklenila dolgoročni dogovor o sodelovanju.

Norveški stroj za doseganje zadetkov z Nikejem sicer sodeluje že dalj časa, a prejšnji dogovor mu je potekel januarja. Eden najboljših napadalcev ta hip se do sedaj še ni uspel dogovoriti glede novih pogojev. Priložnost je že ”zavohala” konkurenca, ki si na vse pretege želi, da bi zvezdnika zvabili pod svoje okrilje.

Kot poročajo pri Futbal Alemanu sta Borussijinemu napadalcu tako Nike kot Puma za promocijo lastnih artiklov v petih letih pripravljena ponuditi okoli 50 milijonov evrov. Znamki se že pogajata z igralčevim agentom Minom Raiolo.

Norveški reprezentant je sicer svojo prvo sponzorsko pogodbo z Nikejem podpisal, ko je še igral za avstrijski RB Salzburg. Ta pogodba je bila vredna okoli milijon evrov. V tem času se je vrednost igralca močno zvišala, tako da ima zdaj veliko bolj dragocen tržni potencial.

Odločitev o nadaljnjem sponzorju naj bi bila znana kmalu. Morda se na prvi pogled sicer zdi, da ima Nike zaradi dolgoletnega odnosa z igralcem prednost. Toda pri Bildu opozarjajo, da napadalčev oče Alfe-Inge Dortmundove tekme redno spremlja v družbi Norvežana Bjorna Guldoma, ki je mimogrede tudi Pumin izvršni direktor.

Foto: Lukas Schulze/Bundesliga/Bundesliga Collection via Getty Images

Zadnje video vsebine

1

Gajser s prehitevanjem leta mimo Avstralca (VIDEO)...Več

2

Weghorst z zadetkom in podajo v sodnikovem dodatku poskrbel za delirij na Johan Cruijff Areni (VIDEO)...Več

3

Mavrič Rožič: Bogatinov preigral Sancheza, Kopru se je tveganje izplačalo (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

O superherojih, ki to še nista...Več

2

Alarm Rodri...Več

3

Boromisa: “Imamo fante, ki lahko igrajo na evropski ravni” (VIDEO)...Več