single
[3137]
149087

Slaba volja pri Kamplovih: V München brez čudežnega dečka

Avtor: Blaž Magdič
4. 2. 2022, 09.25

Po kratkem premoru se prihajajoči konec tedna nadaljuje boj za točke na nemških nogometnih zelenicah. 21. krog elitne Bundeslige prinaša nedeljski dvoboj druge Borussie iz Dortmunda in tretjega Bayerja, že v soboto pa nas čaka poslastica na Allianz Areni, kjer bo Bayern gostil RB Leipzig. Prenos ob 18.25 na Š1.

V bavarski prestolnici bomo tako spremljali medsebojni obračun aktualnega prvaka ter podprvaka. Bayern je zadnjo izvedbo Bundeslige dobil s 13 točkami prednosti pred rdečimi biki, ki pa so po več kot polovici aktualne sezone v precej težjem položaju.

Predvsem zaradi katastrofalnega začetka sezone se Leipzig že nekaj časa bori za vstop med najboljšo četverico. Ta hip so Kevin Kampl in soigralci na šestem mestu, v zadnjih tednih pa so v vrhunski formi. Biki so pod taktirko Domenica Tedesca slavili na zadnjih treh prvenstvenih tekmah. S 4:1 so doma odpravili Mainz, v gosteh so bili z 2:0 boljši od Stuttgarta, na zadnji januarski tekmi pa so na domačem terenu z istim rezultatom ugnali še Wolfsburg.

Tudi pozitivna serija jih nikakor ne postavlja v vlogo favorita, a samozavest gostov bo precej višja kot na prvi medsebojni tekmi v sezoni, ki so jo prvaki septembra na tujem dobili s kar 4:1. Vseeno pa se bodo morali gostje znajti brez izjemno pomembnega člena začetne enajsterice, saj je ameriški reprezentant Tyler Adams v dresu z državnim grbom utrpel udarec in ostaja na rehabilitaciji onstran Atlantika.

22-letni vezist je v tej sezoni v vseh tekmovanjih zbral že 24 nastopov in je tradicionalno eden izmed najbolje ocenjenih igralcev RB Leipziga.

Bundesliga, Bayern München – RB Leipzig, sobota ob 18.25 na Š1.

 

Foto: Bundesliga/Getty Images/Boris Streubel

Zadnje video vsebine

1

Gajser s prehitevanjem leta mimo Avstralca (VIDEO)...Več

2

Weghorst z zadetkom in podajo v sodnikovem dodatku poskrbel za delirij na Johan Cruijff Areni (VIDEO)...Več

3

Mavrič Rožič: Bogatinov preigral Sancheza, Kopru se je tveganje izplačalo (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

O superherojih, ki to še nista...Več

2

Alarm Rodri...Več

3

Boromisa: “Imamo fante, ki lahko igrajo na evropski ravni” (VIDEO)...Več