single
[3137,2]
148907

Berlinčani besni po odhodu nosilca igre, Kruse prosi za razumevanje

Avtor: Klemen Verlič
31. 1. 2022, 11.10

Potem ko je v nedeljo v Bundesligi odjeknila novica, da se Max Kruse vrača v vrste Wolfsburga, sta svoji mnenji o prestopu hitro podala predsednik in športni direktor Uniona iz Berlina. Nihče od njiju ni skril razočaranja nad odločitvijo nemškega napadalca, ki se zaveda posledic nenadnega odhoda iz prestolnice.

Max Kruse je bil v letošnji sezone zagotovo prvo ime Uniona iz Berlina. 31-letnik je bil v številnih pogledih gonilna sila moštva, ki se zato upravičeno počuti oropano po ekspresnem odhodu Kruseja, ki se mu je iztekala pogodba s klubom. Situacijo je v nedeljo izkoristil Wolfsburg, za katerega je nemški napadalec v svoji karieri že igral. Volkovi so s povratkom svojega nekdanjega golgeterja vseeno pošteno presenetili nemško nogometno javnost, pri Unionu pa pustili grenak priokus.

O odhodu najboljšega strelca berlinskega moštva, ki trenutno na četrtem mestu Bundeslige velja za eno najlepših presenečenj sezone, sta že spregovorila predsednik Dirk Zinger in športni direktor ekipe Oliver Runhert. Slednji je dejal: “Nismo pričakovali Maxovega odhoda. Je igralec, ki ga bo zelo težko nadomestiti. Če se namerno odloči, da z Unionom ne želi spisati zgodovine, je to njegova stvar.” Medtem ko je Zinger dodal: “Nismo ga želeli prisiliti, da tukaj igra proti svoji volji. Odločil se je, kot se je, in tega ne moremo spremeniti.”

Kruse naj bi se v Wolfsburg vrnil za odškodnino v višini petih milijonov evrov. Po povratku k Volkovom, ki imajo v zadnjih tednih nemalo težav z osvajanjem točk, pa je tudi sam spregovoril o odhodu iz Berlina. Kot je potrdil sam, si je ob izteku pogodbe po koncu sezone želel zagotoviti stabilno finančno prihodnost. Obenem pa za razumevanje prosil tudi navijače zdaj že nekdanjega moštva.

“Predvsem prosim za razumevanje razlogov za moj odhod. Odločil sem se za možnost, ki je dolgoročna in donosnejša. Takšna odločitev nikoli ni preprosta in vem, kaj me čaka. Vseeno verjamem, da sem storil prav. Še naprej bom stiskal pesti za Union in upal, da klub sezono zaključi čim bolj uspešno,” je zapisal Kruse.

Foto: DFL/Getty Images/Sebastian Widmann

Zadnje video vsebine

1

Gajser s prehitevanjem leta mimo Avstralca (VIDEO)...Več

2

Weghorst z zadetkom in podajo v sodnikovem dodatku poskrbel za delirij na Johan Cruijff Areni (VIDEO)...Več

3

Mavrič Rožič: Bogatinov preigral Sancheza, Kopru se je tveganje izplačalo (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

O superherojih, ki to še nista...Več

2

Alarm Rodri...Več

3

Boromisa: “Imamo fante, ki lahko igrajo na evropski ravni” (VIDEO)...Več