single
[3137,2]
148823

Haaland razkril vir navdiha za svoje strelske podvige

Avtor: Rene Vidmar
30. 1. 2022, 17.08

Erling Haaland je v nedavnem intervjuju za angleški Sky Sports razkril svoje navdušenje nad napadalcem Leicester Cityja Jamiem Vardyjem. 21-letnik je med drugim izpostavil tudi segment igre, v katerem Vardyju ni para.

Norveški stroj za doseganje zadetkov je v zadnjem času najbolj ”vroča roba” na nogometni tržnici, zato ne čudi, da se novice v povezavi s talentiranim napadalcem pojavljajo kot ”gobe po dežju”. V zadnjem intervjuju je 21-letnik razkril, da navdih za svoje predstave črpa iz dosežkov Jamieja Vardyja.

35-letnemu Angležu je namreč s Leicesterjem leta 2015/16 uspel neverjeten podvig. Po sezoni, v kateri so se komaj obdržali med elito, so v naslednji, tudi po zaslugi 24 zadetkov Vardyja, senzacionalno slavili naslov angleških prvakov.

35-letni napadalec letos sicer igra že 11. sezono v dresu ”lisic”, trenutno pa nič ne kaže, da bi njegova zvezda ugašala. V letošnji je angleški reprezentant tako že dosegel 9 zadetkov in eno asistenco. Haaland zato še vedno pozorno spremlja predstave Vardyja. ”Preučeval sem veliko igralcev. Na svetu ni boljšega od Vardyja, kar zadeva vtekanje za centralnim branilcem, ” je dejal napadalec Borussie.

Če se bodo za resnične izkazale govorice tistih, ki menijo, da bo Haaland bundesligo zamenjal za premier ligo, bo Norvežan imel priložnost pobližje spoznati Vardyjeve nogometne veščine. Trenutno se sicer kot možni otoški destinaciji omenjata predvsem oba kluba iz Manchestra, zaslediti pa je tudi vesti, ki omejnjajo Chelsea in Liverpool.

Foto: Lukas Schulze/Bundesliga/Bundesliga Collection via Getty Images

Zadnje video vsebine

1

Gajser s prehitevanjem leta mimo Avstralca (VIDEO)...Več

2

Weghorst z zadetkom in podajo v sodnikovem dodatku poskrbel za delirij na Johan Cruijff Areni (VIDEO)...Več

3

Mavrič Rožič: Bogatinov preigral Sancheza, Kopru se je tveganje izplačalo (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

O superherojih, ki to še nista...Več

2

Alarm Rodri...Več

3

Boromisa: “Imamo fante, ki lahko igrajo na evropski ravni” (VIDEO)...Več