single
[3137,2]
148681

Pod pritiskom trener, a odstopil je športni direktor!

Avtor: Urban Kolman
29. 1. 2022, 13.23

Borussia Mönchengladbach v letošnji sezoni ne igra po pričakovanjih navijačev. Že nekaj časa se je govorilo, da bi vodstvo znalo zamenjati trenerja Adija Hütterja, a sedaj bodo vodilni morali najti novega športnega direktorja. Max Eberl, ki je vlogo opravljal več kot 13 let, je namreč nepreklicno odstopil.

Svoj odstop je potrdil na novinarski konferenci, kjer je s solzami v očeh dejal: “To je najtežja tiskovna konferenca v moji karieri. Sem izpraznjen in utrujen. Nimam energije, ki bi mi omogočala, da opravljam to vlogo na takšnem nivoju, kot bi si klub zaslužil.”

Eberl je svojo igralsko kariero zaključil pri Gladbachu in nato leta 2005 postal vodja akademije. Leta 2008 je dobil povišico v športnega direktorja. O svoji odločitvi je povedal: “Po 23 letih končujem nekaj, kar je do sedaj bilo moje življenje. V delu sem vedno užival, a v zadnjem času so se stvari spremenile in ni več tako.”

Borussia bo tako prisiljena sredi sezone iskati novega športnega direktorja in upati, da se forma ekipe popravi do te mere, da v naslednjih tednih ne bodo iskali tudi novega trenerja.

Foto: Lukas Schulze/Bundesliga/Bundesliga Collection via Getty Images

Zadnje video vsebine

1

Gajser s prehitevanjem leta mimo Avstralca (VIDEO)...Več

2

Weghorst z zadetkom in podajo v sodnikovem dodatku poskrbel za delirij na Johan Cruijff Areni (VIDEO)...Več

3

Mavrič Rožič: Bogatinov preigral Sancheza, Kopru se je tveganje izplačalo (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

O superherojih, ki to še nista...Več

2

Alarm Rodri...Več

3

Boromisa: “Imamo fante, ki lahko igrajo na evropski ravni” (VIDEO)...Več