single
[3137,2]
146174

So pri Dortmundu že našli Haalandovo zamenjavo?

Avtor: Urban Kolman
30. 12. 2021, 16.17

Češki napadalec Patrick Schick je v ospredje evropske javnosti prišel že poleti, ko je dosegel najlepši zadetek evropskega prvenstva. Sedaj nemški mediji poročajo, da naj bi se zanj resno zanimal Borussia Dortmund. Bil naj bi njihova prva menjava za Erlinga Haalanda. A črno-rumeni imajo konkurenco, saj naj bi se za Čeha, zanimali tudi klubi iz Otoka.

Schick je v Bayer prišel v lanski sezoni. Pred tem je večino kariere igral v Italiji in doma na Češkem. Svoj potencial je dokazal pri Šparti iz Prage in Sampdorii. Dobre predstave so mu nato prislužile prestop v Romo, kjer mu ni uspelo pokazati, česa je zmožen. Za volkove je na 46 tekmah dosegel le 5 zadetkov.

V sezoni 2019/20 je, zato sledila posoja v RB Leipzig. Tam se je prebudil in na 22 tekmah nemškega prvenstva dosegel 10 zadetkov in dvakrat podal za gol. Leipzig ga zaradi posledic covida ni zmogel kupiti za dogovorjeno ceno 30 milijonov evrov in tako je prednje skočil Leverkusen, ki je Čeha kupil v poslu vrednem 26.5 milijonov evrov. V svoji prvi sezoni je v ligi dosegel 9 zadetkov na 29 tekmah.

Temu je sledilo evropsko prvenstvo, na katerem se je izkazal in dosegel 5 zadetkov, formo je nadaljeval  tudi v aktualni sezoni, saj ima v ligi na 14 tekmah kar 16 zadetkov. Ravno zato se zanj poleg Dortmunda zanimajo angleški velikani Manchester City, Arsenal in Tottenham. Vseeno bo prestop januarja nemogoč, tudi poleti pa naj bi Leverkusen zanj zahteval najmanj 60 milijonov evrov.

Foto: Boris Streubel/Bundesliga/Bundesliga Collection via Getty Images

Zadnje video vsebine

1

Gajser s prehitevanjem leta mimo Avstralca (VIDEO)...Več

2

Weghorst z zadetkom in podajo v sodnikovem dodatku poskrbel za delirij na Johan Cruijff Areni (VIDEO)...Več

3

Mavrič Rožič: Bogatinov preigral Sancheza, Kopru se je tveganje izplačalo (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

O superherojih, ki to še nista...Več

2

Alarm Rodri...Več

3

Boromisa: “Imamo fante, ki lahko igrajo na evropski ravni” (VIDEO)...Več