single
[3137]
145874

Bo talent Borussie Dortmund zamenjal državno reprezentanco?

Avtor: Rene Vidmar
26. 12. 2021, 15.41

Samuel Eto'o je šele pred dobrim tednom prevzel vodenje kamerunske nogometne zveze, a 40-letnik ni izgubljal časa in je takoj zavihal rokave. Nekdanja legenda Barcelone in Interja vodenje domače reprezentance prevzema v zahtevnih časih, saj bo Kamerun v prihajajočem letu gostil afriški pokal narodov. Nekdanji odlični napadalec pa se je odločil med “neukrotljive leve” zvabiti tudi mladega talenta Borussie.

Eto’o ima v svoji novi službi veliko dela, saj se bo afriški pokal narodov začel že 9.januarja. Ob tem se 40-letnik na želje številnih evropskih klubov že dalj časa sooča z zahtevami o preložitvi turnirja.

Evropske velikane namreč skrbi, da bodo največje nogometne zvezde tvegale okužbo s koronavirusom. To bi lahko pomenilo, da bi poleg mesec dni trajajočega turnirja zvezdniki morali izpustiti še več tekem. A to ni edino kar skrbi klube. Ti so vznemirjeni tudi zaradi razmer v angleško govorečem delu države. To območje je namreč v zadnjih štirih letih bilo znano po številnih spopadih separatistov z vladnimi silami.

V vsem tem dogajanju pa se je Eto’o odločil še za “lobistično” akcijo. Po poročanju kamerunskega Journal du Cameroun dvakratni zmagovalec lige prvakov upa, da bo napadalca Borussie Dortmund Youssoufa Moukokoja uspel prepričati v zamenjavo reprezentančnega dresa.

Najstnik je sicer že nastopil za nemško izbrano vrsto do 21 let, a ker je bil rojen v kamerunskem Yaoundeju, mu pravila omogočajo, da ”elf” zamenja za ”neukrotljive leve”. Eto’o naj bi prvi sestanek z Moukokojem opravil na božični večer.

17-letni Moukoku je sicer pravi biser Dortmunda. Kako močno ga v klubu cenijo veliko pove dejstvo, da so ga v prvo ekipo uvrstili že pri 16-letih. Tam je prvič navdušil lani, ko je postal najmlajši strelec v zgodovini Bundeslige. To mu je uspelo pri komaj 16 letih in 28 dneh, ko je zadel proti Union Berlinu. V tej sezoni je najstnik v prvi postavi sicer začel le eno tekmo, vse skupaj pa je zbral šest nastopov. Zadetka v sezoni 2021/22 še ni dosegel. Kljub temu mladi napadalec ostaja pomemben del načrtov kluba za prihodnost.

Ker se pričakuje, da bo Erling Haaland prihodnje poletje zapustil “rumeno-črne”, bi lahko Moukoko kmalu postal stalnica v prvi postavi Marca Roseja. A še pred dvema letoma ni bilo izključeno niti slovo od nogometa. ”Zelo slabo sem prenašal medijski pritisk, ki je bil povezan z mojo starostjo. Ravno zaradi tega nisem želel več igrati nogometa. Toda trener me je uspel pregovoriti. Na igrišču sedaj pozabim na vsa bremena.”

Foto: Lukas Schulze/Bundesliga/Bundesliga Collection via Getty Images

Zadnje video vsebine

1

Gajser s prehitevanjem leta mimo Avstralca (VIDEO)...Več

2

Weghorst z zadetkom in podajo v sodnikovem dodatku poskrbel za delirij na Johan Cruijff Areni (VIDEO)...Več

3

Mavrič Rožič: Bogatinov preigral Sancheza, Kopru se je tveganje izplačalo (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

O superherojih, ki to še nista...Več

2

Alarm Rodri...Več

3

Boromisa: “Imamo fante, ki lahko igrajo na evropski ravni” (VIDEO)...Več