single
[3137]
145543

Bundesliga intervju: Erling Haaland (VIDEO)

Avtor: Rene Vidmar
23. 12. 2021, 10.04

Erling Haaland kljub svoji mladosti velja za najbolj vročega nogometaša Bundeslige. V karieri je do sedaj za dortmundsko Borussio odigral 54 tekem in dosegel 53 zadetkov. Bil je tudi prvi nogometaš, ki je v tem tekmovanju na 49 tekmah dosegel 49 zadetkov. 21-letnik je vsekakor upravičil nadimek “zlatega dečka” Dortmunda.

Istoimensko nagrado za najboljšega mladega nogometaša je Norvežan sicer osvojil leta 2020. Še pred tem je v sezoni 2019/20 k “rumeno-črnim” prestopil iz avstrijskega Salzburga in že takoj navdušil. Na debiju proti Augsburgu je v 20 minutah dosegel hat-trick in jasno napovedal, zakaj je prišel v Porurje.

Pri tem je do svojega 21. leta poleg že omenjenih rekordov, ki jih je dosegel v Bundesligi, podrl tudi številne iz najelitnejšega klubskega tekmovanja. Naj naštejemo le nekaj izmed njih. Postal je najmlajši igralec, ki je v ligi prvakov dosegel 20 zadetkov. To je storil tudi najhitreje. Je najmlajši, ki mu je v tem tekmovanju uspelo zadeti na šestih zaporednih nastopih. Postal je tudi prvi nogometaš, ki je dosegel vsaj dva gola na štirih zaporednih tekmah v ligi prvakov. Preteklo sezono pa je sklenil kot prvi strelec tega tekmovanja.

S strelskim pohodom nadaljuje tudi v tej sezoni. Na 17 tekmah je dosegel 13 zadetkov, kljub temu da je bil dobršen del jesenskega dela sezone poškodovan. Izpustiti je moral 6 obračunov. O vzponih in padcih, kariernih dosežkih pa vse do bolj osebnih stvari norveškega stroja za doseganje zadetkov lahko izveste v spodnjem intervjuju.

VIDEO: Intervju meseca z Erlingom Haalandom

Video is not available for your country.
Foto: Lukas Schulze/Bundesliga/Bundesliga Collection via Getty Images
Vir: Bundesliga

Zadnje video vsebine

1

Gajser s prehitevanjem leta mimo Avstralca (VIDEO)...Več

2

Weghorst z zadetkom in podajo v sodnikovem dodatku poskrbel za delirij na Johan Cruijff Areni (VIDEO)...Več

3

Mavrič Rožič: Bogatinov preigral Sancheza, Kopru se je tveganje izplačalo (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

O superherojih, ki to še nista...Več

2

Alarm Rodri...Več

3

Boromisa: “Imamo fante, ki lahko igrajo na evropski ravni” (VIDEO)...Več