single
[3137]
145253

Mladi nogometaš Bayerna izkoristil dano priložnost in postal stalni član moštva

Avtor: Klemen Verlič
18. 12. 2021, 19.03

Trener munchenskega Bayerna Julian Nagelsmann je ob številnih poškodbah v zadnjih krogih koledarskega leta moral priložnost za igranje dati tudi nekaterim mladim nogometašem. V prvi vrsti je dano priložnost za dokazovanje izkoristil 19-letni Malik Tillman, ki ga bomo po besedah stratega nemških prvakov v Bundesligi spremljali tudi v nadaljevanju sezone.

Na Bavarskem imajo očitno nov nogometni talent, ki bi v bližnji prihodnosti lahko v moštvu pustil svoj pečat. Malik Tillman je bil zaradi številnih poškodb na zadnjih šestih tekmah Bayerna vpoklican v zasedbo. Na zadnjih štirih prvoligaških obračunih je za aktualne nemške prvake 19-letnik iz Nurnberga celo vstopil v igro in takoj navdušil svojega trenerja.

Julian Nagelsmann je Tillmanov talent sicer opazil že septembra, ko je mladega Nemca z ameriškim potnim listom na treningih pridružil članskemu moštvu, že dva tedna pozneje pa upravo prepričal v podpis dvoletne profesionalne pogodbe z 19-letnikom.

Kljub temu, da je Tillman priložnost za nastope na najvišjem nivoju nemškega nogometa v veliki meri dobil le zaradi številnih poškodb ključnih nogometašev Bayerna, je svoj igralni čas dobro izkoristil. Zato je bil nemški reprezentant do 21 let s strani Nagelsmanna po zadnji tekmi letošnjega koledarskega leta deležen številnih pohval.

“Zagotovo ne gre za nogometaša, ki je v kadru samo, ker za igro potrebujemo določeno število nogometašev. Vse bolj postaja resna alternativa za nekatere nosilce igre. Res, da zaenkrat dobiva malo minut za igranje, a le te dobro izkorišča. Gre za kakovostnega mladega napadalca, ki ga bom zagotovo uporabil tudi, ko bomo nujno potrebovali zadetek,” je dejal strateg Bayerna.

Foto: Imago Sports via Guliver

Zadnje video vsebine

1

Gajser s prehitevanjem leta mimo Avstralca (VIDEO)...Več

2

Weghorst z zadetkom in podajo v sodnikovem dodatku poskrbel za delirij na Johan Cruijff Areni (VIDEO)...Več

3

Mavrič Rožič: Bogatinov preigral Sancheza, Kopru se je tveganje izplačalo (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

O superherojih, ki to še nista...Več

2

Alarm Rodri...Več

3

Boromisa: “Imamo fante, ki lahko igrajo na evropski ravni” (VIDEO)...Več