single
[3137]
145153

Šporni direktor Gladbacha:”Odgovornost za slabe predstave je na nas vseh!”

Avtor: Rene Vidmar
17. 12. 2021, 16.45

Borussia Monchengladbach v letošnji sezoni pod novim strategom Adijem Hutterjem zelo niha. V prvi polovici sezone so s kar 5:0 premagali Bayern in nato kasneje doma s 6:0 izgubili s Freiburgom. V ligi se nahajajo daleč od evropskih mest, saj so na 13. mestu.

Proti koncu novembra je izgledalo, da je ekipa iz dežele Severno Porenje – Vestfalija našla recept za uspešno igro, a od takrat so nanizali štiri zaporedne poraze in trener Adi Hutter se je zato znašel pod pritiskom. Sedaj jih čaka zadnja tekma pred zimskim premorom.

Njihov sobotni nasprotnik bo Hoffenheim, ki trenutno zaseda četrto mesto in se nahaja v odlični formi. Na zadnjih petih tekmah so neporaženi, na štirih so osvojili vse možne točke.

Dodatno skrb za Monchengladbach predstavljajo tudi vprašanja o prihodnosti njihovega vezista Denisa Zakarie, ki mu poleti poteče pogodba. Jasno je, da bo klub zapustil, vprašanje je le, če bo to januarja ali poleti. Največje zanimanje zanj kažeta Roma in Dortmund.

Odhod vezista bi za ekipo Hutterja pomenil dodatne težave v nadaljevanju sezone. Kaj hitro se lahko zgodi, da se bo Gladbach v primeru, da se slaba forma nadaljuje znašel v boju za obstanek.

Športni direktor Gladbacha Max Eberl je sicer pred dnevi za ZDF komentiral slabše predstave ”Prusijcev”. V izjavi odgovornost za rezultatsko krizo ni pripisal le Hutterju. ” Za slabe predstave ni odgovoren samo trener. Vsi smo krivi, tudi jaz. Zadnja stvar, ki bi si jo želel videti je, da bi s prstom kazali drug na drugega.”

Prenos Hoffenheim – Borussia Monchengladbach v soboto ob 15.25 na Š2!

Foto: Lukas Schulze/Bundesliga/Bundesliga Collection via Getty Images

Zadnje video vsebine

1

Gajser s prehitevanjem leta mimo Avstralca (VIDEO)...Več

2

Weghorst z zadetkom in podajo v sodnikovem dodatku poskrbel za delirij na Johan Cruijff Areni (VIDEO)...Več

3

Mavrič Rožič: Bogatinov preigral Sancheza, Kopru se je tveganje izplačalo (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

O superherojih, ki to še nista...Več

2

Alarm Rodri...Več

3

Boromisa: “Imamo fante, ki lahko igrajo na evropski ravni” (VIDEO)...Več